Четвъртък, 19 Сеп 2024
 
Други

На плажа: Как да позираме правилно по бански

  13.08.2024 06:27             
На плажа: Как да позираме правилно по бански

Лятото е в разгара си, както и времето за отпуски, летни горещини и морски почивки. Там задължително трябва да се снимаме, за да има с какво да се хвалим на приятели и врагове, обаче когато се върнем у дома, рискуваме да донесем със себе си не само тен, но и ужасни плажни снимки. Тук няма да говорим как да се снимате на плажа, докато сте в офиса, нито ще даваме съвети да използвате водоустойчив телефон за игра с ефектите на водата, как по красив и деликатен начин да покажете, че не сте сама или да тренирате изражениетоО! Не съм разбрала кога са ме снимали!"… Назаем от украинския  сайт real-vin.com плюс някои съвети на родни фотографи предлагаме на дамите седем примера за това колко различно може да изглежда една и съща жена по бански в обектива на камерата, ако не се снима по правилния начин.

Между позирането на мъже и жени има голяма разлика, защото при силния пол често се акцентира върху усещането на увереност, широки рамене и гръб, силни ръце, докато при нежния пол се подчертават деликатните извивки на тялото.

Често е обичайно да се правят снимки в тази позиция близо до палми и други плажни атракции. Съвет към фотографа: такива половинчати портрети трябва да се снимат отгоре надолу, в противен случай всички несъвършенства на тялото ще бъдат подчертани.

Съвет на модела: не се прегърбвайте, не изпъвайте корема си, повдигнете брадичката си и, разбира се, усмихвайте се. Усмивката е това, което винаги ще ви направи неотразими. Също така си струва да се усмихнете правилно, но това е съвсем различна история.

 

Дупето е много важно. За да не то като торба с грис, просто дръжте краката си събрани и повдигнете стъпалата си няколко инча. Това не само ще удължи краката ви на снимката, но и ще стегне задните части.

До басейна или под палмата, изправена ли сте пред обектива, не изпъвайте корема си, не дръжте ръцете си покрай тялото,не забравяйте, че най-важното нещо са краката ви. За да изглеждате по-елегантно, просто ги кръстосайте. Ако искате краката ви да изглеждат по-дълги, важни са и дрехите, и обувките. Ако сте с рокля, пола или къси панталонки, изберете обувки с телесен цвят и по възможност по-висок ток, които ще добавят допълнителни сантиметри към краката. Ако сте с дълъг панталон можете да изберете обувки в същия или подобен цвят - например черен панталон в комбинация с черни обувки. За още по-голям ефект комбинирайте обувки с висок ток с панталон с крачоли, които покриват част от обувките.

Ако позирате по бански - пак може да изглеждате прекрасно като обърнете внимание на стъпалото на крака и пръстите, като използвате ефекта на лещата на преден план.

По време на фотосесия не трябва да лежите на шезлонг като морж на откъртено парче лед. Изправете се и покрийте коремчето си с ръка (дори и да нямате такова, то едва ли ще изглежда апетитно в тази поза), дръжте коленете събрани и се усмихнете.

Важно е и какъв профил ще покажете. Най-важното, не се прегърбвайте! Ако се притеснявате от целулита, тогава леко завъртете „проблемната“ част от тялото си от камерата и я покрийте с ръка, а също така се опитайте да преместите центъра на тежестта си към най-отдалечения от камерата крак. Е, разбира се, трябва да стегнете диафрагмата и да глътнете коремчето. Опитните фотографи казват, че ако сте с много по-широки рамене и тесен ханш, не трябва да заставате фронтално за снимка, а леко се извъртете, така че да се вижда само едното рамо. Ако сте с много по-широк ханш и сравнително тесни рамене, в никакъв случай не поставяйте ръце на кръста, така че да привлечете вниманието към тази зона. Ако сте с тънка талия, раздалечете ръцете, за да покажете красотата на тялото си.

Когато сте седнали най-важният съвет го казахме току-що, но ще го повторим: Не се прегърбвайте!

При снимане в близък план не навеждайте главата, за да не се появи „гуша“. Изправете главата, обърнете леко тялото настрани, но лицето да остане към камерата, изпънете подбрадичката и сложете ръце на бедрата – нищо, че нито ръцете, нито бедрата, ще се виждат на снимката - така цялата сте стегната като фотомодел.

Разбира се, това не е подробен курс лекции. Има и много други лесни и ефективни техники, за да изглеждате още по-добре на снимки, с които без значение дали се възприемате като фотогенична личност или не, ще впечатлите с изискана и същевременно женствена визия. Много е важен и избора на това кой ще Ви направи снимка, каква е светлината наоколо, независимо дали разполагате със смартфон с много мегапиксели, с любителски или професионален фотоапарат. Важно е и разстоянието до обектива, и местоположението на глава, рамене, ръце, защото те може да изглеждат по-големи, по-сплескани, отколкото са в действителност заради лещата на фотоапарата или смартфона, а тогава крайният резултат за фейсбук, инстаграм и социалните мрежи няма да е даже задоволителен

Не забравяйте: В зависимост от телосложението и дрехите, които сте облекли можете да използвате ръцете, за да подчертаете или прикриете особеностите на фигурата си. Може да разчупите снимките като се завъртите непринудено в едната посока, бавно пристъпвате напред, извърнете тяло и погледнете назад...

Весело лято!

„Знаме“


Свързани