Регионът

Семействата в „Уни Хоспитал“: Д-р Зауи и д-р Силяноска посрещат с обич и радост всеки нов живот

  13.08.2024 10:42             
Семействата в „Уни Хоспитал“: Д-р Зауи и д-р Силяноска посрещат с обич и радост всеки нов живот

ПАНАГЮРИЩЕ. Д-р Александра Силяноска и д-р Алае-еддин Зауи са лекари в Отделението по акушерство и гинекология (АГО) на МБАЛ „Уни Хоспитал“. Д-р Зауи става част от екипа на лечебното заведение през декември 2015 година, а няколко месеца по-късно се присъединява и д-р Силяноска. Двамата се запознават и създават семейството си по време на специализацията им в СБАЛАГ „Майчин дом“.

Ражда се и първата им дъщеря Нидар, която вече е на 11 години. Нидар е ученичка в СУ „Нешо Бончев“, тренира хандбал и посещава народни танци. Родителите ѝ са убедени, че в Панагюрище има достатъчно активности за децата и това е една от причините да изградят живота си тук. Втората дъщеричка в семейството се ражда в „Уни Хоспитал“, като първият плач на Кая-Мария чуват едновременно в родилната зала и майка ѝ, и баща ѝ. За нас болницата е като втори дом, освен че работим в нея, тук се роди втората ни дъщеря, тук роди и сестра ми – Нада, която е неонатолог, тук роди и консулът на Мароко, споделя д-р Зауи, който ръководи екипите на тези раждания.

И д-р Зауи, и д-р Силяноска разказват, че вълнението в работата им, свързано с появата на новия живот, неизменно е част от пътя, който извървяват с бъдещите майки. А мига, в който държат рожбите им в ръцете си, не могат да опишат с думи. Осъзнаваме огромната отговорност, която имаме като специалисти, защото ние се грижим за два живота едновременно, разказва семейството и допълва, че радостните сълзи в майчините и бащините очи, които виждат, са най-искреното признание за работата им.

(Зн)


Свързани