Четвъртък, 19 Сеп 2024
 
Крими

Синтетичен канабиноид за 3600 дози иззеха септемврийски криминалисти от частен дом, обитаван от 21-годишна

  15.08.2024 13:54             
Синтетичен канабиноид за 3600 дози иззеха септемврийски криминалисти от частен дом, обитаван от 21-годишна

Полицаи от РУ-Пазарджик и полицейския участък „Изток“ също се натъкнаха на наркотици при проверки

Голямо количество наркотици иззеха септемврийски криминалисти. Това е станало вчера по време на полицейска операция по противодействие на разпространението на дрога на територията на гр. Септември.

Служители от група „Криминална полиция“ при полицейското управление в града извършили проверка в къща, обитавана от 21-годишна жена от пловдивското село Брестовица. Вътре полицаите открили два хартиени пакета и полиетиленова торба, в който имало ситно нарязана суха зелена листна маса. Последвал полеви наркотест, който реагирал положително на синтетичен канабиноид. Иззетото количество наркотично вещество е около 735 грама. То е достатъчно за подготовката на повече от 3600 дози за продажба на дребно.

Жената е задържана за срок от 24 часа в ареста на РУ-Септември. По случая е образувано бързо производство под надзора на прокуратурата в Пазарджик. Работата по случая продължава.

Полицаи от РУ-Пазарджик и полицейския участък „Изток“ също иззеха наркотици при проверки. Вчера на кръстовище в областния град екип от сектор „Криминална полиция“ при местното полицейско управление извършил проверка на лек автомобил „БМВ“. Оказало се, че 38-годишният му водач от пазарджишкото село Огняново носи в себе си пликче с бяло прахообразно вещество. Малко по-късно станало ясно, че това е амфетамин. Пътни полицаи тествали шофьора с технически средства, като пробата му за употреба на наркотици също се оказала положителна. 

Колегите им от полицейски участък „Изток“ в областния град засекли 32-годишен жител на гр.Русе. Оказало се, че младият мъж съхранява 4 топчета със синтетичен канабиноид. Двамата са задържани в ареста на РУ-Пазарджик, а спрямо тях са образувани бързи производства.

(Зн)


Свързани