Четвъртък, 19 Сеп 2024
 
Други

Стоян Таслаков: Засега спасихме земята да не се застроява с фотоволтаици

  16.08.2024 12:24             
Стоян Таслаков: Засега спасихме земята да не се застроява с фотоволтаици

Народният представител от „Възраждане“ Стоян Таслаков осветли миналият петък скандално решение на община Лисичево да застрои над 1000 декара общински земи с фотоволтаици. 

„Сезирах министри, сезирах и Прокуратурата и областната управителка. Добрата новина от днес е, че областната управителка на област Пазарджик е уважила моята жалба и е върнала решението на общински съвет Лисичево за ново обсъждане, поради неговата незаконосъобразност. За пореден път от „Възраждане“ бяхме прави, че община Лисичево не спазва законите. Това е един временен успех, зад който стои структурата ни в Пазарджик и нашите юристи, които изготвиха и мотивираха жалбата, така че да бъде уважена.“, каза Стоян Таслаков на изказване в Народното събрание. 
Той смята, че оттук нататък трябва да има по-добра гражданска дискусия по този така важен въпрос. Таслаков покани този петък гражданите на село Калугерово в Читалището от 19 часа, за да се запознае с мнението на местните жители по въпроса и какво могат заедно да предприемат срещу застрояването на земеделска земя с фотоволтаици.
(Зн)
 

Свързани