Четвъртък, 19 Сеп 2024
 
Други

Стоян Таслаков: Пълнолетните хора са свободни да правят каквото искат, но сред децата няма място за пропаганда на нетрадиционна сексуална ориентация

  19.08.2024 19:15             
Стоян Таслаков: Пълнолетните хора са свободни да правят каквото искат, но сред децата няма място за пропаганда на нетрадиционна сексуална ориентация

Народният представител  от "Възраждане"  Стоян Таслаков коментира пред журналисти обнародването на промените в Закона за предучилищно и училищно образование. Промените забраняват пропаганда в българското училище  на нетрадиционна сексуална ориентация, в т.ч. популяризирането и подстрекаването на идеи или възгледи, свързани с нетрадиционната сексуална ориентация или определяне на полова идентичност, различна от биологичната, независимо дали това се прави пряко или косвено.
Предложението за тази промяна, която вече е факт, е на "Възраждане". Ето какво каза пред журналисти  Стоян Таслаков за новоприетия закон: 

"Още докато живеех в Англия със семейството си, ми направи впечатление в английското училище как учителят по физическо възпитание си беше сложил перука и червило на един празник. Не съм против празненствата и съм толерантен човек, но тази проява в училище ми се стори прекалена. Радвам се, че в България дадохме пример на другите европейски страни. Наистина не подозираме мащабите на тази пропаганда  колко дълбоко е проникнала в обществото. Разбира се, пълнолетните хора са свободни да правят каквото искат, но сред децата подобни пропаганди няма място", коментира Таслаков. Той е един от народните представители на "Възраждане", който е бил емигрант в Англия. След като се запознава с идеите на "Възраждане", той започва първоначално да ги разпространява сред своите съмишленици зад граница. След това се връща със семейството си в България, за да работи за България.
 


Свързани