Понеделник, 16 Сеп 2024
 
Пазарджик

Ето кой ще ремонтира моста на Марица в Пазарджик

  22.08.2024 08:43             
Ето кой ще ремонтира моста на Марица в Пазарджик

Ясен е изборът на изпълнител на ремонта на моста на Марица в Пазарджик, по който минава основния трафик между  - това е “ПН ПАЗАРДЖИК 24”, в което участват регистрираната в град Брезник фирма “Нивел Строй” ЕООД и “ПИМК” ООД, която пък е със седалище в пловдивското село Марково. Обединеното между двете фирми дружество е определено за изпълнител на дейности, които Агенция “Пътна инфраструктура” възлага чрез обществена поръчка. Да припомним, че изготвяне на технически проект и възстановяване на технико-експлоатационното състояние на мост над река Марица по първокласен път I-8 в района на град Пазарджик са дейностите, които са заложени в поръчката. Подизпълнителят „Алве Консулт” ЕООД е фирмата, която ще се занимава с изготвянето на технически инвестиционен проект и упражняване на авторски надзор по време на строителството в обхвата на изготвения проект. Дружеството по закона за задълженията и договорите “ПН ПАЗАРДЖИК 24” е декларирало, че ще използва услугите на подизпълнителя.

Избраната фирма е предложила, че за 11 980 000 лева без ДДС ще извърши дейностите или много под предвидените от Пътната агенция 16 027 550 лева без ДДС. Както писа "Знаме", още 11 фирми и обединения са подали оферти за ремонт на моста над река Марица.

Кои са останалите кандидати за поръчката може да видите ТУК.

В момента тече срока за обжалване на решението и след приключването му ще може да се пристъпи към подписване на договора. Проектирането ще се извършва в три междинни етапа за срок от 100 календарни дни, а на строително-монтажните работи е 400 календарни дни. Проектът предвижда изграждане на нов мост, който ще е с дължина около 181 м. Съществуващият е в недобро състояние и ще бъде премахнат, тъй като с ремонтни дейности не могат да бъдат постигнати съвременни норми за безопасност.

Мостът над река Марица е построен през 1964 г. и до момента не е основно ремонтиран. Той е между двете кръгови кръстовища на ул. „Царица Йоанна“ в гр. Пазарджик. Осъществява връзката на центъра на града с южните квартали. Първокласното трасе е основна връзка между областите Пазарджик и Пловдив и по него преминава интензивен трафик.

(Зн)


Свързани