Понеделник, 16 Сеп 2024
 
Регионът

Основен ремонт на водопровод и пътната част на две улици в Пещера

  30.08.2024 14:45             
Основен ремонт на водопровод и пътната част на две улици в Пещера

Кметът на Община Пещера Йордан Младенов даде старт на основен ремонт на водопровод и пътна част на ул. „Петър Горанов“ и  ул. „Симон Налбант“  (Подобект 2: ул. „Симон Налбант“) в Пещера.

На официалната церемония по проекта присъстваха цялото общинско ръководство, председателя на Общинския съвет Васил Филев, представители на фирмата.-изпълнител, проектантите и строителния надзор.

Днес даваме старт на строителството на ул. „Симон Налбант“, която свързва града с най-големия жилищен квартал на Пещера - квартал „Изгрев“ и осъществява връзка с околовръстния път. На улица „Симон Налбант“ са концентрирани три социални институции: Дневен център за пълнолетни лица с увреждания, Дневен център за деца и младежи с увреждания и Домашен социален патронаж, които обслужват жителите на града, както и такива от съседни населени места. Искам да благодаря на колегите, които направиха всичко възможно този проект да стартира. За пореден път успяваме да използваме възможностите, за да продължим да обновяваме инфраструктурата не само в град Пещера, но и в останалите населени места на общината“, сподели кметът Младенов.

Градоначалникът изказа уверение, че проектът ще бъде приключен в срок, с необходимото качество, както подобава. За да тръгне работата по вода благословията си даде отец Георги.

С осигурените средства  в размер на 1 102 000 лева, ще бъде подмена амортизираната и неподменена част от  водопровода с обща дължина 525 м. в участъка от началото на ул „Симон Налбант“ до кръстовището с ул. „Стефан Караджа“ и до кръстовището с ул. „Първи май“, както и сградните водопроводни отклонения до всеки имот.

Ще бъдат положени и надземни пожарни хидранти за външни противопожарни нужди, съгласно нормите за осигуряване на безопасност. Новата пътна настилка ще бъде от  асфалтобетон  с площ 4 150 м2. Ще бъдат положени нови бордюри и тротоари, както и нова хоризонтална маркировка и вертикална пътна сигнализация.

Срокът за изпълнение на обекта е 105 календарни дни.

Припомняме че на 26.03.2024г. Младенов подписа Споразумение за финансова подкрепа с Министерство на регионалното развитие и благоустройството за реализация на проект: „Основен ремонт на водопровод и пътна част на ул. „Петър Горанов“ и ул. „Симон Налбант“.

Общата стойност на финансовата подкрепа е 2 318 000 лева.

(Зн)

Свързани