Понеделник, 16 Сеп 2024
 
Други

Утре е Денят на миньора в Панагюрски колонии, очаква се празникът да събере хиляди

  30.08.2024 16:23             

„Гласът на България“ Надежда Ковачевае е дъщеря на пенсионер от \"Асарел\"

Както „Знаме“ писа, и тази година Денят на миньора ще събере в Панагюрски колонии не само семействата на работещите в „Асарел-Медет“ и пенсионерите от компанията, но и хиляди жители и гости на общината.

Празничният концерт, който ще започне след 12 часа на обяд, ще подари среща с любими изпълнители на различни поколения и ще събере заедно почитатели на българската музика с разнородни музикални вкусове. Наред с фолклорния колорит на ансамбъл „Филип Кутев“, сцената ни ще украси „Гласът на България“ Надежда Ковачева. Любимката на Панагюрище е дъщеря на пенсионирания колега от компанията Велко Ковачев и спечели голямата награда в телевизионното състезание заедно със сърцата на местната публика. Сходен творчески път има друга любимка на тийнейджърите - вече утвърдената певица Михаела Маринова, която ще зарадва младите с микс от свои хитове и нови песни. На сцената ни ще заблести фолкдивата ДесиСлава, а любимецът на млади и не толкова млади меломани Веселин Маринов готви специална дуетна изненада за панагюрските си почитатели с местния талант Християн Балев. Почитателите на хубавата българска музика ще могат да аплодират и един от най-популярните и обичани родни поп изпълнители - Любо Киров.

 

 

 

 

 

Кулинарният маестро Ути Бъчваров пък ще бъде председател на журито и във второто издание на конкурса за най-вкусния панагюрски тутманик. Заради тази инициатива Денят на миньора намери място сред кулинарните фестивали у нас през миналата година, когато победител стана Виолета Манева от село Бъта. Сега се очаква подобаващ отговор от страна на панагюрки, които са предизвикани да покажат на какво са способни.

Пред желаещите да участват в кулинарната надпревара на 31 август има само едно условие - домашно приготвените тутманици по автентични местни рецепти да бъдат предадени на журито до 10 ч. в зоната за кетъринг на празника.

 

 

 

 

През миналата година на Деня на миньора за първи път ни гостува надуваем замък за забавление на най-малките, а тази година атракционите ще са четири. Ще има също арт работилници и художник-аниматори за малчуганите. По-големите пък ще зарадваме с атрактивна фото будка, където ще имат възможност за селфи с 360-градусова панорама и снимка за спомен с популярни лица от социалните мрежи.

Кулинарният маестро Ути Бъчваров ще организира и шоу за деца, като лично ще отличи най-добре представилите се бъдещи мастър шефове. Малки, големи и още по-големи момичета и момчета могат да се включат в блиц кулинарен курс по здравословно хранене и мини гастрономическо състезание от 10 до 11 часа на 31 август, като записването ще е на място – в зоната за кетъринг – от 9 до 10 ч.

 

 

 

Послучай Деня на миньора бяха организирани и други инициативи. Общо 44 състезатели се включиха в тазгодишното издание на турнира по шах за Купата на миньора. Организатори на събитието, което се проведе на 25 август в Хотел & SPA Каменград, бяха шахматна секция „Асарел“ и шахматен клуб „Оборище“ – Панагюрище. Победител в турнира стана Кирил Димов – със 7 точки, а негови подгласници станаха Петьо Караджов- 6 точки, и Стоян Томов- с 5,5 т.

При децата до 8 години медали получиха Петър Динков, Димитър Бакърджиев и Иван Терзийски, а при 10-годишните бяха отличени Николай Савлеков, Стилиян Узунов и Десислав Сократиев. При 12-годишните призовата тройка е Сава Троански, Мартин Узунов и Цветиана Маринска. При дамите най-добре се представиха Гинка Юрукова, Зорница Вайсилова и Невена Реджова, а при сеньорите Георги Танчев, Бончо Иванов и Атанас Начев. Бяха връчени и три награди за старание – на Калоян Кралчев, Калоян Должев и Иван Попов.

„Турнирът премина в приятелска и спортна обстановка и за пореден път доказа, че панагюрските турнири са желана дестинация“, коментираха организаторите от шахматна секция „Асарел“.

 

 

 

 

Друга инициатива беше турнирът по мини футбол, спечелен от отбора на „Асарел-Медет“, провел се на проведе на 25 август на изкуственото игрище до стадион „Орчо войвода“ в Панагюрище. Общо пет тима се включиха в надпреварата – „Кобрите“, „Сърдити старчета“, „Амигос“, „Всичко коз“ и организаторите от „Асарел-Медет“. Двубоите се проведоха по системата всеки срещу всеки, като единствено асарелските футболисти постигнаха четири победи от четири мача и спечелиха златните медали. Среброто остана за „Кобрите“, а на трето място се класираха „Сърдити старчета“.

Заедно с купите и медалите бяха раздадени и индивидуални призове, като за „Звезда на турнира“ беше обявен Митко Димитров от „Асарел-Медет“. Най-добър вратар стана Иван Бански, защитник № 1 Нешо Манчев, а най-добър нападател Иван Вражев.

„Знаме“

 

 

 

 


Свързани