Понеделник, 16 Сеп 2024
 
Пазарджик

Новата учебна година днес тържествено бе открита в Спортното училище

  02.09.2024 17:02             
Новата учебна година днес тържествено бе открита в Спортното училище

Това стана за осми път в най-новата история на възроденото учебно заведение. Гости на празника бяха областният управител Валентина Кайтазова, кметът на Пазарджик Петър Куленски, заместник – кметът Таня Колчакова – Янева, началникът на РУО – Пазарджик Ружа Семерджиева, екскметът Тодор Попов и Ренета Камберова – олимпийски медалист от Рио де Жанейро.

По традиция тържеството започна с посрещане на училищното знаме, химна и издигане знамето на РБългария. А дворът на училището бе огласен от възторжените гласове на учениците и изпъстрен с цветя и ведри усмивки. Тази година в Спортното училище ще се обучават 500 ученици, разпределени в 21 паралелки и 16 вида спорт. Училището затвърди своята позиция на предпочитано място за обучение и спорт, място, където децата развиват своите умения и постигат спортни успехи на най-високо ниво.

„Пожелавам на всички ученици, учители и треньори една успешна и изпълнена с емоции учебна година! Благодаря на родителите, че ни се довериха. Благодаря и на кмета г-н Куленски и общинската администрация за разбирането и сътрудничеството, благодаря на г-н Тодор Попов, с когото поставихме началото и реализирахме идеята за възраждане на Спортното училище, благодаря и на екипа от учители и треньори, които неуморно работят за благото на децата. Тези наши усилия дават възможност всички талантливи деца на Пазарджик да могат да реализират своя потенциал.“ С тези думи директорът на Спортното училище Георги Георгиев, който е олимпийски медалист от Атина-2004, се обърна към присъстващите на тържеството.

Поздравления и пожелания отправиха и официалните гости.

„Първият учебен ден винаги е празник. Няма нищо по-красиво от това да видиш един училищен двор, изпълнен с деца, учители и родители. Спортното училище е най-младото в областта, но вече се утвърди като едно много добро училище, в което екипът се стреми към покриване на най-новите стандарти. Тук се обособи една общност от победители“, посочи в словото си областният управител Валентина Кайтазова.

„Всички успешни спортисти са умни – затова вие трябва да бъдете такива – ученолюбиви и мотивирани. И трябва да мечтаете. Бъдете здрави и постигайте още по-високи успехи“, пожела и кметът на Пазарджик Петър Куленски.

А в обичания си емоционален стил г-н Тодор Попов мотивира младите спортисти да заявят с висок глас, че сега и винаги ще бъдат номер едно.

След кратка музикална програма, както повелява традицията, първият звънец даде началото на новата 2024/2025 учебна година.


Свързани