Понеделник, 16 Сеп 2024
 
Регионът

За събора на Горно Вършило: На 15 септември идват Краси Аврамов и още изпълнители, купонът е гарантиран

  05.09.2024 16:44             
За събора на Горно Вършило: На 15 септември идват Краси Аврамов и още изпълнители, купонът е гарантиран

Традиционният събор на Горно Вършило ще бъде на 15 септември. От 10 часа с молебен и курбан за здраве ще бъде дадено началото на празника, организиран от кметския наместник Георги Мърков и местни ентусиасти със съдействието на Община Септември. И сега на фокус ще бъде благотворителността, а със събраните средства се цели завършването на ремонта на храма.

Да припомним, че "юначеската среща", както е известен съборът на местните хора и виладжиите, бе възроден през 2022-а след дългогодишно прекъсване на традицията благодарение на много хора и особено с усилията на кметския наместник – олимпийският шампион по борба от Мюнхен – 1972 Георги Мърков, и на бизнесмена и музикант Емил Николов. 

И тази година септемврийското село се очакват много гости. Музикалната програма и сега е подредена от музиканта и бизнесмен Емил Николов. "Гвоздеят" в нея е Човека глас и участник в "Евровизия" Красимир Аврамов, а зад микрофона ще се изяват още българският Том Джоунс – певецът Димитър Френски, фолклорната и естрадна певица Таня Божкова, естествено - и самият Николов, който е един от спонсорите, реанимирали традиционния празник... Озвучаването ще е дело на музиканта от Симфоничния оркестър-Пазарджик Георги Дойкин…

"За съжаление скараджията Горан се спомина и няма кой да върти кюфтета и кебапчета "на корем", но скарата е поверена на професионален кетъринг, а в специална голяма каравана ще има всякакакви храни и напитки. А безплатен курбан ще има за всички миряни", коментираха организаторите.

(Зн)


Свързани