Понеделник, 16 Сеп 2024
 
Пазарджик

Предстои преустройство в Белодробната болница

  06.09.2024 10:55             
Предстои преустройство в Белодробната болница

Част от улиците „Георги Бенковски“ и „Генерал Гурко“ ще бъдат ремонтирани

ПАЗАРДЖИК. Вчера кметът на община Пазарджик Петър Куленски е подписал три нови споразумения за важни проекти, които ще подобрят инфраструктурата и здравеопазването в Пазарджик,  с министъра на регионалното развитие и благоустройството Виолета Коритарова-Касабова.

Първият е свързан с преустройството на Специализираната болница за активно лечение на пневмо-фтизиатрични заболявания „Д-р Никола Пенчев“ (Белодробната болница - бившия тубдиспансер). Това е важна стъпка към модернизиране на нашите здравни заведения и осигуряване на по-добри условия за лечение.

Вторият проект е за финансиране на технически проект за основен ремонт на ул. „Георги Бенковски“, в участъка от ул. „Петър Бонев“ до ул. „Генерал Гурко“. Когато ремонтът се осъществи, ще бъде улеснено придвижването в града и ще бъде осигурена по-добра свързаност за жителите и гостите на Пазарджик.

Третият проект пък ще финансира нов технически проект за основен ремонт на ул. „Генерал Гурко“, в участъка от ул. „Георги Бенковски“ до пл. „Възраждане“. Това е още една стъпка към подобряването на централната част на града и повишаване на качеството на градската инфраструктура.

- С тези нови споразумения продължаваме да надграждаме устойчивите отношения с централната власт, които водят до реални и изпълними проекти за подобряване на средата в общината ни – коментира кметът Петър Куленски. - Подготвяме се и за подсигуряването на финансиране за реализацията им със съдействието на държавата. А тези проекти е важно да се случат, защото ще бъдат от особено голяма полза за движението, комфорта и здравето на всички пазарджиклии. Благодаря на всички, които работят усилено за осъществяването на тези проекти. Постоянството в работата между институциите ще продължи да дава своите плодове, когато сме проактивни в търсенето на диалог и решения за Пазарджик, уверен е кметът.

(Зн)


Свързани