Четвъртък, 19 Сеп 2024
 
Регионът

Шест световни оперни звезди ще пеят в памет на Гяуров

  10.09.2024 08:00             
Шест световни оперни звезди ще пеят в памет на Гяуров

Честваме 95 години от рождението на Краля на басите
ВЕЛИНГРАД. Звезден състав от международни оперни изпълнители идва в курорта, за да покаже своето възхищение и уважение към музикалното наследство на легендарния оперен певец Николай Гяуров.

На сцената на НЧ „Отец Паисий-1893“ ще видим Кристина Баадер (Германия), Хектор Сандовал (Мексико), Силвия Пепе (Италия), Озан Кутлар (Турция), Мария Писса (Гърция), Марена Балинова (България) и нейният съпруг - проф. др. Петер Райхл (роял - Австрия). Тези изключителни оперни певци се събират, за да отпразнуват живота и творчеството на знаменития велинградчанин и като свидетелство за дълбокото влияние, което Гяуров е оказал върху техните собствени артистични търсения.
Очаква ни изключителна вечер с богата програма, включваща някои от най-обичаните произведения от оперния репертоар - на Белини, Росини, Делиб, Бизе, Сен-Санс, Пучини и Верди и други.

Концертът ще е на 12 септември, от 19 часа.

- Това е повече от музикално събитие – обръща внимание д-р Силвена Байракова, председател на читалището-домакин. - Това е честване на културно наследство, което надхвърля границите на Велинград и България. Това е възможност да се съберем като общност, да си спомним и почетем един от най-великите гласове в историята на операта – „Кралят на басите“, чиито глас и талант оставят незаличима следа. Като присъствате, вие ще бъдете част от колективната почит към човек, чието изкуство продължава да вдъхновява.

(Зн)


Свързани