Спорт

Семинар по борба в Пазарджик, идват изявени треньори

  10.09.2024 08:22             
Семинар по борба в Пазарджик, идват изявени треньори

Изявени родни треньори вече дадоха заявка за международния семинар в Пазарджик, организиран от Международната федерация по борба (UWW) и БФ Борба. Форумът в Пазарджик е от 15 до 20 октомври. Организиран е по програма "Олимпийска солидарност" към МОК и е напълно безплатен.Водещ на семинара ще бъде Георги Средков, лектор към UWW - един от ентусиастите, който възроди борбата в Пазарджик и събра деца в залата до Механото.

Сред заявилите участие са Иван Цочев, бивш национален треньор в свободния стил, Бисер Георгиев, също бивш треньор в представителния ни тим, но по класическа борба, Мирослав Гочев, личен наставник на бронзовата олимпийска медалистка Евелина Николова, Иво Ангелов, световен и европейски шампион, сега президент и треньор на клуб "Миньор" (Перник), Нено Ненчев, дългогодишен треньор в ЦСКА и други.

Сред темите на семинара са: Развитие на спортния клуб като организационна система. Как да напълним залата с участници. Игри, техники и тактики. Комуникативни умения за работа със състезатели, треньори и родители. Правилата по борба. Организация на състезания. Спорт за високи постижения. Етика в спорта. Изграждане на физически и психически качества. Храненето на спортиста. И още, включително и такива теми, възникнали в хода на семинара нуждите и желанията на треньорите.

(Зн)


Свързани