Четвъртък, 19 Сеп 2024
 
Регионът

В Ракитово: Откриват нов детски кът и зона за игра

  10.09.2024 09:53             
В Ракитово: Откриват нов детски кът и зона за игра

На 11 септември в Ракитово официално ще бъде открита нова детка площадка на ул. “Иван Клинчаров” 76 (до кафе - ресторант Визо). Лентата ще бъде прерязана официално в 13 часа с кратка детска програма.

Проектът се реализира съвместно със сдружение "Промяна в поколението", чийто основател е Цветомила Демиркова, която от години живее и работи в САЩ, но не забравя родната си страна. Върху изграденият от общината фундамент ще бъдат поставени съоръжения за игра, дарени от сдружението, чиято стойност възлиза на 9866 лева. Това е своеобразен подарък към децата в града по повод началото на новата учебна година, а желанието на дарителите и общината е чрез тази детска площадка да бъде предоставено място, където всички деца да са весели и задружни, да играят на воля и винаги да помнят, че са обичани и ценени.

“Откриването на площадката е част от усилията на организацията ни за постигане на устойчива промяна сред деца и младежи, посредством интерактивни образователни програми, социални дейности и помощ при регионалното развитие на местата, където децата прекарват своето ежедневие. Вярваме, че нашето внимание и загриженост спрямо децата от гр. Ракитово ще ги вдъхнови и ще им предаде едно силно послание, а именно - да не спират да се развиват и да следват мечтите си!”, коментират от сдружение “Промяна в поколението”.

“С нетърпение очакваме развитие на успешно сътрудничество между нашата организация и кмета на Община Ракитово - господин Георги Холянов, което да продължи дълги години и да даде възможност на още повече деца да се радват на безопасни и забавни игри. Това сътрудничество е от ключово значение и за съвместната ни дейност с образователните институции от общината, в резултат на която да бъде подпомогната и облагородена образователната система в региона”, споделят дарителите.

Настоящата инициатива е част от стартиралата преди години кампания на организацията, озаглавена "Осинови квартал”, а площадката Ракитово е 17 успешно реализиран проект. Кампанията, организирана от СНЦ "Промяна в поколението" представлява изпълнение на мисията на сдружението за подкрепа на общности и кметства в райони, където децата живеят в по-незадоволителни условия на градската среда.

(Зн)


Свързани