Четвъртък, 19 Сеп 2024
 
Крими

Ще тръгне ли делото за убийството на Ангел Здравков утре?

  10.09.2024 14:30             
Ще тръгне ли делото за убийството на Ангел Здравков утре?

ПАЗАРДЖИК. Утре ще бъде направен втори опит да бъде даден ход на делото за убийството на Ангел Здравков, за което е обвинен 19-годишният Никола Райчев. Наказателно от общ характер дело № 361/2024 г. е насрочено за 9:30 часа при съдия-докладчик Кристина Пунтева.

Да припомним, че 19-годишният Райчев е обвинен, че на 29 септември 2023 г. в Пазарджик умишлено е умъртвил 21-годишния Ангел Здравков, като му е нанесъл 2 прободни рани с нож. Деянието е извършено предумишлено и по особено мъчителен за убития начин, твърди държавното обвинение. Обвинителният акт на Окръжна прокуратура бе предявен през март тази година след излизане на съдебно-медицинската експертиза. На разпоредителното заседание подсъдимият се отказа от съкратено съдебно следствие, поради което делото ще протече по общия ред. Спрямо Никола Райчев е взета от съда мярка за неотклонение „задържане под стража“.

„Делото е образувано по внесен обвинителен акт от Окръжната прокуратура, а срещу Райчев е повдигнато обвинение за това, че на 29 септември 2023 г. в гр. Пазарджик умишлено е умъртвил Ангерл, като му е нанесъл 2 прободни рани с нож. Деянието е извършено предумишлено и по особено мъчителен за убития начин.

През юли делото трябваше да стартира и да се гледа по общия ред, но заседанието бе отложено заради заболяване на столичния адвокат на подсъдимия - Емануил Порфиров. В случай на основателна причина за неявяването на защитата на Никола Райчев на следващото съдебно заседание, ще му бъде назначен резервен защитник, който да го представлява по време на процеса.

(Зн)


Свързани