Четвъртък, 19 Сеп 2024
 
Регионът

В Панагюрище гостува изложбата „100 години българска атлетика“

  12.09.2024 11:49             
В Панагюрище гостува изложбата „100 години българска атлетика“

На централния площад в Панагюрище кметът на община Панагюрище Желязко Гагов и президентът на БФЛА Иван Колев откриха на 9 септември фотоизложбата „100 години българска атлетика“. В нея могат да се видят всички олимпийски, световни и европейски шампиони на България в леката атлетика.

Благодаря на ръководството на федерацията, че избра Панагюрище за честванията на 100-годишнината на българската атлетика! Благодаря и за възможността нашият град да приеме тази уникална изложба, показваща най-големите имена в историята на леката атлетика у нас! Още повече, че в нея е представен първият български европейски шампион Георги Стойковски, който е родом от село Бъта в нашата община. Надяваме се община Панагюрище да има повече успехи в Царицата на спортовете”, каза г-н Гагов. Той обеща на лекоатлетите подкрепа от странна на общинското ръководство.

Аз идвам от средите на спорта, така че знам колко е важен спортът за архитектурата на здравето и колко качества развива, допълни кметът при откриване на изложбата.

Президентът на БФЛА Иван Колев благодари на общинското ръководство за подкрепата и домакинството на изложбата и каза: Ще се радвам градът да бъде домакин на лагери на националните отбори, както и на клубовете ни, които сега ще имат възможност да разгледат спортната база.

Президентът на Европейската атлетика Добромир Карамаринов заяви:Тази година доказахме категорично, че сме спорт №1 и на Европейското в Рим,  и на Олимпиадата в Париж. Вие сте част от този спорт. За да има тези големи имена в атлетиката на тези форуми, това се дължи и на вас. На официалната вечеря Иван Колев отличи с плакети за кръгли годишнини седем атлетически деятели. За доброто партньорство с БФЛА плакет получи и кметът на община Панагюрище Желязко Гагов.

(Зн)

 


Свързани