Четвъртък, 19 Сеп 2024
 
Крими

Тръгна делото за убийството на Ангел Здравков

  12.09.2024 07:08             
Тръгна делото за убийството на Ангел Здравков

ПАЗАРДЖИК. На втори опит делото за убийството на 21-годишния Ангел Здравков стартира в Окръжния съд. Да припомним, че 19-годишният Никола Райчев е обвинен, че на 29 септември 2023 г. в Пазарджик умишлено е умъртвил Ангел Здравков с две прободни рани с нож. Деянието е извършено предумишлено и по особено мъчителен за убития начин, твърди държавното обвинение.

В съдебната зала бяха разпитани Франклина Кочева като пряк очевидец, Здравко Нейчев – като живеещ в блока, пред който се е случило убийството и оказвал първа помощ на пострадалия. Третият свидетел Дарина Бързакова даде показания, като присъствала на място и тъй като е имала отношения с Ангел Здравков. Пред съда се изправиха и родителите на Ангел Здравков - Недялко и Михаела, и неговата сестра Денислава. След дадените показания бе насрочена датата 10 октомври, когато ще бъдат разпитани още свидетели, включително подсъдимият Никола Райчев и неговият баща Георги Райчев.

Обвинителният акт на Окръжна прокуратура бе предявен през март тази година след излизане на съдебно-медицинската експертиза. На разпоредителното заседание подсъдимият се отказа от съкратено съдебно следствие, поради което делото ще протече по общия ред. Спрямо Никола Райчев е взета от съда мярка за неотклонение „задържане под стража“.

През юли Окръжният съд в Пазарджик отложи делото заради неявяване на защитника на обвиняемия.

(Зн)


Свързани