Четвъртък, 19 Сеп 2024
 
Регионът

Днес: Милинки, питули, зелник, лютко и още вкусотии на кулинарен фестивал

  14.09.2024 08:26             
Днес: Милинки, питули, зелник, лютко и още вкусотии на кулинарен фестивал

БРАЦИГОВО. Кой не е чувал за традиционните брациговски милинки, брациговска пита, брациговски питули, зелник, баница с картофи, лютко, орехов ликьор? Те и много други типично местни специалитети и деликатеси може да опитаме в днешния 14 септември, събота, от 17:30 часа в двора на Етнографския комплекс на Исторически музей в града, по време на Фолклорен кулинарен фестивал "Вкус на традиции". Събитието е част от програмата на провеждащия се архитектурен форум “Брацигово – каменният поток на времето“ от 12 до 14 септември.

На кулинарния фестивал посетителите ще имат възможност да видят и опитат ястия, както от  Брацигово, така и от Равногор , Розово, Бяга, Козарско, Исперихово и Жребичко, както и да вкусят продукти от местни производители, които ще бъдат представени на ценителите на вкусотии.

„Очакваме ви в автентичната атмосфера на „Етнографската експозиция“ и тази на „Брациговската архитектурно-строителна школа през Възраждането “ под звуците на музикалната и танцова програма на фолклорен танцов ансамбъл“, канят организаторите.

Входната такса за събитието е 9 лева, като тази цена включва и възможността, да се разгледа и музейната експозиция в “Попови и Къневи къщи“. Деца до 12 години влизат безплатно, а за деца от 12- до 18-годишна възраст и пенсионери входът е  5 лева.

(Зн)


Свързани