Четвъртък, 19 Сеп 2024
 
Други

Революционен апарат за магнитотерапия облекчава болката в болница „Хигия“

  13.09.2024 06:44             
Революционен апарат за магнитотерапия облекчава болката в болница „Хигия“

ПАЗАРДЖИК. BTL Super Inductive System е революционен апарат за магнитотерапия с висок интензитет, който се прилага за лечение на остри и хронични болкови състояния, засягащи опорно-двигателния апарат и нервната система.  Апаратът произвежда електромагнитно поле, което взаимодейства с тъканите на човешкото тяло - основно мускулната и нервна тъкан. Ефектът е моментално облекчаване на болката. Високоинтензивното магнитно поле подобрява кръвообращението и циркулацията на кръвта в засегнатите области, подпомага заздравяването на фрактури, стимулира отслабените мускули.

Най-чести приложения на апарата са при Синдрома на замръзналото рамо; ревматоиден артрит; болестта на Бехтерев; болестта на Паркинсон; тендинит на ахилесовото сухожилие; коксартроза; болки в кръста и гърба; дисторзио; фрактури; невралгия; слединсултно възстановяване; сраствания; дискова херния; остра и хронична интеркостална невралгия. Освен това има обезболяващ ефект в остра и хронична форма, възстановява нервна увреда, използва се за тригерна терапия и при подготовка преди тренировка.

Броят процедури е в зависимост от заболяването и състоянието на пациента, но не по-малко от 3 и максимум до 10 процедури, по преценка на лекуващия лекар.

За записване и запазване на час за консултация може да се обаждате на телефон 034 44 00 01, д-р Мария Илчева, специалист „Физиотерапия и рехабилитация“.

(Зн)

 


Свързани