Четвъртък, 19 Сеп 2024
 
Пазарджик

Демонстрации и награди в Седмицата на пожарната безопасност

  13.09.2024 13:29             
Демонстрации и награди в Седмицата на пожарната безопасност

ПАЗАРДЖИК. Инициативите свързани със Седмицата на пожарната безопасност са в разгара си. Днес демонстрационно занятие пред жители и гости на областния град направиха служители от РСПБЗН-Пазарджик. Дежурната смяна огнеборци показа как се реагира при сигнал за тежко пътно-транспортно произшествие с пострадал водач.

В демонстрацията активно се включиха екипи с режещи инструменти. Служителите показаха и евакуация от покрива на обществена сграда чрез използване на въже по алпийски способ.

В Регионалната дирекция „Пожарна безопасност и защита на населението“ в Пазарджик бе отслужен тържествен водосвет за здраве на всички служители от свещеник Петко Еленкин при храма „Св. Великомъченик Георги Победоносец“.

Послучай предстоящия празник на огнеборците Стелиян Хараланов, който е член на управителния съвет на Националната асоциация на доброволците в Република България, връчи на директора на РДПБЗН комисар Ангел Ангелов от името на председателя на асоциацията почетен плакет, а кметът на Община-Белово старинна пожарникарска каска. По повод на професионалния празник на огнеборците са наградени и служители от звената на регионалната дирекция в цялата област. Със заповед на министъра на вътрешните работи с колективна парична награда са поощрени 18 служители, а един с обявяване на благодарност. Директорът на ГДПБЗН главен комисар Александър Джартов е наградил 10 огнеборци, а директорът на РДПБЗН-Пазарджик комисар Ангел Ангелов други трима служители.

(Зн)

 


Свързани