Четвъртък, 19 Сеп 2024
 
Регионът

След 10 години „на трупчета“ най-сетне първа копка за водопровода

  13.09.2024 06:25             


МОМИНА КЛИСУРА. Първа копка на проект за изграждане на водопровод на беловското село направиха  кметът на общината инж. Стойко Стефанов, представителят на фирмата изпълнител Мартин Костовски и кметът на Момина клисура Владимир Магаранов. Водосвет за успех на начинанието отслужи отец Стоян. Питката за водосвета бе направена лично от жените в селото по случай старта на проекта.

Проектът за изграждане на водопровода е от 2013 г. През годините кметът на Момина клисура многократно е подавал сигнали към Община Белово за изключително компрометираното състояние на водопроводната мрежа. Строителните дейности започнаха, очаква се ремонтните дейности да приключат до края на годината.

"Това е едно намерение, започнало преди повече от десет години, вече ще бъде осъществено. Хвърлихме много усилия и труд през последните шест месеца, за да доведем начинанието докрай и съм щастлив, че днес слагаме началото на реализацията му” – каза в обръщението си инж. Стефанов. И допълни, че се предвижда изготвянето на проект за ново водохващане и довеждащ водопровод, с което ще се повиши значително качеството на питейната вода и водоснабдяването. Работи се  и по проекта за асфалтиране на улиците в селото.

(Зн)


Свързани