Четвъртък, 19 Сеп 2024
 
Спорт

С гайда и шпалир посрещнаха вицеевропейски шампиони на СК “Торнадо“ /СНИМКИ/

  14.09.2024 16:56             
С гайда и шпалир посрещнаха вицеевропейски шампиони на СК “Торнадо“ /СНИМКИ/

ПАЗАРДЖИК. Зрелищно посрещане под звуците на гайда и с шпалир направиха малки и големи каратеки на СК „Торнадо“ специално в чест на завърналите се от първенството на Стария континент в Румъния вицеевропейски шампиони Йоана Байгънова и Симеон Иванов. Те завоюваха среброто на Open Kyokushin-Kan European Championshin в Клуж Напока - Йоана при девойки до 16 години (кат. до 60 кг), а Симеон - при младежи до 18 години (до 70 кг).

Йоана Байгънова е на 14, учила е в „Проф. Иван Батаклиев“, а сега ще е в Езиковата. Тя тренира от 5 години, Неин първи братовчед е бившият волейболен национал Добромир Димитров. „Не тръгнах по пътя на волейбола. Исках нещо по-бойно“, доверява тя пред наш репортер.

А Симеон добавя, че никога не му е минавало през ума да спре да тренира в последните 10 години. Той е роден през 2008 г. и учи в Механото.

Сенсей Васко Пеев и сенпай Станислав Комсалов разказаха подробности за европейското, на татамито на което излезли 600 каратеки от 25 държави. „Нашите състезатели се биха с травми, геройски, стискаха зъби“, поясни сенсей Пеев и премира вицешампионите. „Симеон още в първата среща направи сериозна травма на глезена и това му попречи със сигурност, макар че втората среща я спечели убедително. На финала глезенът беше много възпален, а победата за японеца не бе единодушна за съдиите. Йоана първата среща безапелационно си я взе, много добра техника,  на финала за жалост травмата от подготовката се обади. В продължението я виждах как с дясната ръка изобщо не удря и след това ми каза, че болката е направо нетърпима“, разказа сенпай Комсалов.

Треньори и състезатели на клуба поздравиха медалистите, след което всички си направиха обща снимка, а шампионите по дух, разбира се, почерпиха присъстващите.

(Зн)


Свързани