Четвъртък, 19 Сеп 2024
 
Други

Петя Цанкова: Успешна учебна 2024/2025 година за всички Вас - учители, ученици и родители! Честит първи учебен ден!

  16.09.2024 07:38             
Петя Цанкова: Успешна учебна 2024/2025 година за всички Вас - учители, ученици и родители! Честит първи учебен ден!

Уважаеми учители, ученици и родители!

Първият учебен ден винаги е изпълнен с много надежди, вълнения и очаквания на цялото ни общество. Защото българското училище е призвано да формира знаещи и можещи личности с будно гражданско и национално самосъзнание, конкурентно способни на своите връстници в Европа и в света.

Уважаеми колеги, бъдете последователни и неуморни в работа си и с много обич и всеотдайност реализирайте мисията си - чрез иновации и креативност да образовате, възпитавате и изграждате пълноценни личностти. Нека да бъдат изпълнени със смисъл и удовлетвореност усилията и грижите, които полагате ежедневно. Желая Ви много търпение, сила и енергия, за да бъдете едновременно учители, психолози, администратори...И в същото време да останете истински в обичта си към децата!

Скъпи ученици, бъдете мотивирани и ученолюбиви. Желая със сила, енергия и ентусиазъм да преодолявате всички препятствия. България има нужда от Вас – образовани, компетентни и отговорни. Нека тази учебна година да е за Вас успешна и ползотворна, вълнуваща и незабравима! Приемайте предизвикателствата като изпитание на Вашата воля и упоритост. Уважавайте своите учители. Вярвайте им, защото те ще Ви помогнат да се изградите като личности.

Мили първокласници, днешният ден е най-специален за Вас. За първи път ще прекрачите прага на училището. Вие започвате едно вълнуващо пътешествие по пътя на знанието, което не винаги ще е приказно лесно. Но уверявам Ви, ще бъде интересно и особено важно за Вашето бъдеще. На добър час!

Уважаеми родители, децата са бъдещето на България и всички искаме те да растат щастливи и образовани. Искаме да се чувстват спокойни и защитени. Затова Вашата безрезервна подкрепа и съпричастност е особено важна за училището. Вярвам, че с внимание, такт и загриженост, и през тази учебна година, ще бъдете неразделна част от училищния живот!

Успешна учебна 2024/2025 година за всички Вас - учители, ученици и родители!

Честит първи учебен ден!

Петя ЦАНКОВА

Учител и член на образователната комисия в 50-то Народно събрание


Свързани