Четвъртък, 19 Сеп 2024
 
Регионът

Откриха нов детски кът и зона за игра

  14.09.2024 06:13             
Откриха нов детски кът и зона за игра

РАКИТОВО. Нов детски кът и зона за игра вече радва малчуганите. Лентата за пускането на съоръженията в експлоатация бе прерязана от кмета Георги Холянов и основателя на СНЦ “Промяна в поколението” Цветомила Демиркова, чиято инициатива е изграждането на площадката. Тя от години живее и работи в САЩ, но не забравя родната си страна и това е 17 поред детски кът на открито, която тя и ръководената от нея организация даряват.  

Най-нетърпеливите малчугани, въоръжени с чадъри, заради проливния дъжд,  лично провериха новите люлки, въртележка и пързалки. Детската площадка се намира на ул. „Иван Клинчаров“ 67, до ресторант „Визо“.

Върху изградения от Общината фундамент са поставени съоръжения за игра на стойност 9866 лева. Кметът Холянов изрази своята благодарност към жеста и изказа увереност, че примерът на г-жа Демиркова ще бъде последван и от други меценати. “Откриването на площадката е част от усилията ни за постигане на устойчива промяна сред младите чрез интерактивни образователни програми, социални дейности и помощ при регионалното развитие на местата, където децата прекарват ежедневието си. Вярваме, че нашето внимание и загриженост спрямо децата от Ракитово ще ги вдъхнови и ще им предаде едно силно послание, а именно - да не спират да се развиват и да следват мечтите си!”, пожела Цветомила Демиркова.

Това е своеобразен подарък за децата в началото на новата учебна година, а желанието на дарителите и Общината е децата да играят на воля и винаги да помнят, че са обичани и ценени.

За настроението в дъждовния следобед се погрижиха Маестро Никола Янев - Чоли и неговите ученици Георги Попчев, Снежка Хърова и Мария Гагова.

(Зн)


Свързани