Четвъртък, 19 Сеп 2024
 
Пазарджик

Честит първи учебен ден! 2150 първокласници прекрачват школския праг в областта

  16.09.2024 06:23             
Честит първи учебен ден! 2150 първокласници прекрачват школския праг в областта

ПАЗАРДЖИК. Всички образователни институции на територията на областта – 110 училища, 2 ЦСОП, 6 ЦПЛР, Средношколско общежитие, ЦПЛР-Кариерен център, РЦПППО и 58 детски градини (57 държавни и 1 частна) са заявили готовност за новата учебна година по показатели, определени от МОНобезпечаване с педагогически специалисти в училищата и детските градини, осигуреност с медицински персонал, готовност за отоплителния сезон и др. Доставени са в срок познавателните книжки, учебници и учебни комплекти до детските градини и до училищата в област Пазарджик за новата учебната година, съобщиха заЗнамеот РУО-Пазарджик.

Очакваният брой на първокласниците е  2150

В 17 училища се извършват довършителни ремонтни дейности – боядисване на коридори, класни стаи, санитарни помещения, ремонт на спортни съоръжения, изграждане на рампа за достъпна архитектурна среда и др. Директорите са заявили, че ремонтните дейности са в процес на завършване и ще бъдат готови за новата учебна година. По Програма за изграждане и основен ремонт на спортни площадки и физкултурни салони в държавните и общински училища за периода 2024-2026 г. на МОН започна

изграждането на нови физкултурни салони

в НУ „Васил Друмев” – Пазарджик, в НУ „Васил Левски“ – Пазарджик и  ОУ „Отец Паисий” – Говедаре. Физкултурни салони се изграждат и в ОУ „Проф. Ив. Батаклиев” - Пазарджик и в СУ „Нешо Бончев“ – Панагюрище.

През предстоящата година ни очакват много задачи. Трябва да продължим да прилагаме  образователните политики, да насърчаваме иновациите и да подкрепяме учителите в тяхната ежедневна работа. Трябва също така да гарантираме безопасността и благосъстоянието на нашите ученици и да създадем приобщаваща среда, която цени многообразието и насърчава личностното израстване“, коментираха от РУО-Пазарджик и пожелаха здрава, успешна и ползотворна нова учебна година.

(Зн)


Свързани