Четвъртък, 19 Сеп 2024
 
Регионът

Панагюрският кмет Желязко Гагов обсъди възможностите за сътрудничество с посланика на Китай Н.Пр. Дай Цинли

  16.09.2024 09:20             
Панагюрският кмет Желязко Гагов обсъди възможностите за сътрудничество с посланика на Китай Н.Пр. Дай Цинли

ПАНАГЮРИЩЕ. На 15 септември кметът на община Панагюрище Желязко Гагов посрещна Нейно Превъзходителство Дай Цинли, посланик на Китайската народна република в България. На срещата присъстваха заместник-кметът на Общината инж.Ивайло Иванов, Лъ Цин, културно аташе в Посолството на КНР, и Чън Минхуей, секретар и асистент на посланика, финансовият директор на МБАЛ "Уни Хоспитал" Николай Господинов, китаистът Красимир Симеонов, който е учредител и член на Дома за приятелство България-Китай.

Кметът Гагов представи пред гостите славното минало на Панагюрище и настоящото му развитие, като открои част от традициите, международните фестивали, успехите в спорта, видовете бизнес.

Между двете страни бяха обсъдени възможностите за сътрудничество в областта на културата, образованието, спорта и туризма. Коментиран беше проектът на МБАЛ "Уни Хоспитал" за въвеждане на традиционна китайска медицина, който скоро ще бъде реализиран.

Високопоставените гости посетиха Историческия музей и разгледаха с интерес залата трезор, в която в момента е изложено копието на Панагюрското златно съкровище.

Визитата завърши с гледане на финалите на Международния турнир по тенис на маса „Асарел България Оупън”, в който участваха състезатели от 22 държави.

(Зн)

 


Свързани