Четвъртък, 19 Сеп 2024
 
Регионът

Ръководството на “Биовет” АД обявява петото юбилейно издание на конкурса “Пещерските будители”

  16.09.2024 14:02             
Ръководството на “Биовет” АД обявява петото юбилейно издание на конкурса “Пещерските будители”

Конкурсът за литература, изобразително изкуство и фотография ще се проведе по утвърдените вече правила, които ще бъдат изпратени до училищните директори.

Припомняме, че право на участие имат всички ученици от общинските училища в Пещера, които ще бъдат разпределени в три възрастови групи. Тази година темите, по които ще работят децата са: “Каква искам да бъде моята професия?”, “Най-важната за мен сграда или природна забележителност в моя роден град”, “Хилядолетното дърво Кавака - през моите очи. Какво се е случвало около това дърво през различните исторически периоди?”,  “Коя е най-вдъхновяващата съвременна личност в Пещера?” Ще бъдат допускани стихове, разкази, есета, рисунки и фотографии по теми избрани от учениците.

Срокът за представяне на конкурсните работи е 28 октомври, понеделник, 2024 г. Припомняме, че през 2020 г. ръководството на „Биовет“ АД – гр. Пещера учреди ежегоден конкурс за написване на есе, разказ, стихотворение, рисунка и фотография на тема „Пещерските будители“, събитието е посветено на Деня на народните будители, който се отбелязва на 1 ноември.

Ръководството на “Биовет” АД поздравява всички ученици и учители с началото на новата учебна година, като им пожелава ползотворни учебни занимания и постигане на още по-високи резултати.


Свързани