Четвъртък, 19 Сеп 2024
 
Пазарджик

ПГСС “Царица Йоанна“ посрещна учениците си с питка и пожелания за здраве и успехи

  16.09.2024 15:19             
ПГСС “Царица Йоанна“ посрещна учениците си с питка и пожелания за здраве и успехи

Училището, създадено през XIX век, отбеляза тържествено първия учебен ден

ПАЗАРДЖИК. По стар български обичай с питка днес посрещна възпитаниците си Професионалната гимназия по селско стопанство „Царица Йоанна“ – гр. Пазарджик. Средното училище, основано още през 1898 година, отново посрещна тържествено първия учебен ден. Церемонията започна с ритуала по издигане на националния трибагреник на фона на Химна на Република България. И завърши с много аплодисменти за средношколците, които прекрачиха прага на гимназията като едно символично ново начало, старта на учебната 2024/2025 година.

„Бих искал да ви пожелая преди всичко да сте здрави, но и да сте отговорни - обърна се към учениците директорът на учебното заведение инж. Георги Гатев. – Защото когато си здрав и отговорен, когато работиш и се стараеш, успехите се постигат. Целта ни е вие след време да придобиете ценза и знанията, които ще ви помогнат да бъдете силни професионалисти в своите области. На колегите ще пожелая да бъдат спокойни и уверени, да дадат най-доброто на учениците, така че гимназията ни да се утвърждава като едно от добрите училища!“ – допълни инж. Гатев.

„Пред нас се разкрива чудесен нов свят! Тук ще усвояваме професията, която сме избрали, ще създаваме приятелства, ще работим и ще се радваме на ученическия живот. Нека сме съзнателни, трудолюбиви и добри! Да си пожелаем здраве и много успехи, защото ги заслужаваме!“ - каза осмокласникът Божидар. Той пожела на всички свои съученици и учители ползотворна учебна година.

„Вярвам, уважаеми осмокласници, че ще бъдете щастливи тук през тези пет години, които ви предстоят, че ще имате съмишленици в лицето на учителите си, че ще създадете онези гимназиални приятелства, за които сте мечтали като по-малки! Ще имате повече отговорности, но и повече възможности! Не ги пропускайте, учете и бъдете упорити! Положените усилия ще се възнаградят!“ - обърна се към най-малките ученици дванадесетокласникът Димитър Стоянов.

„За празника ПГСС „Царица Йоанна“ получи поздравителни адреси от редица институции, които пожелават на екипа и възпитаниците ѝ успешна учебна година.


Свързани