Четвъртък, 19 Сеп 2024
 
Крими

Полицейският бюлетин на 17 септември 2024 г.

  17.09.2024 12:34             
Полицейският бюлетин на 17 септември 2024 г.

Жена извършила кражба от фризьорски салон е установена и задържана от служители на РУ-Пазарджик. В полицейското управление на областния град се получил сигнал от 33-годишна жена, че пред фризьорски салон в Пазарджик е станала жертва на кражба. Неизвестен отмъкнал от владението и скъп смартфон. Автопатрул от местното полицейско управление реагирал незабавно и скоро униформените установили и задържали извършителя. Оказало се, че това е 44-годишна пазарджиклийка. По случая е образувано бързо производство.

Криминалисти от РУ-Велинград задържаха млад мъж притежаващ наркотици. Екип от група „Криминална полиция“ при РУ-Велинград провели полицейска акция за противодействие на разпространението на дрога на територията на курорта.  В района на паркинг пред хипермаркет органите на реда засекли 22-годишен столичанин. Последвала проверка и така у него те открили полиетиленов плик със суха зелена листна маса. След направен полеви наркотест се оказало, че това е марихуана с обща маса от около 100 грама. Наркотичното вещество е иззето, а притежателят му задържан в ареста на РУ-Велинград за срок от 24 часа. По случая е образувано бързо производство под надзора на прокуратурата в Пазарджик.

Служители на полицейски участък „Изток“ в Пазарджик установиха и задържаха извършител на грабеж. Вчера в участъка се получил сигнал от 27-годишен жител на областния град. Той информирал органите на реда, че на една от улиците на жилищен комплекс „Марица“ бил нападнат от непознат. Използвайки сила и заплахи нападателят отмъкнал мобилния му телефон и сумата от 300 лева. След получаване на сигнала екипи от участъка незабавно провели разследване „по горещи следи“. Не след дълго полицаите попаднали в дирите на грабителя, който се оказал 21-годишен жител на квартал „Изток“. Води се бързо производство под надзора на Районната прокуратура в Пазарджик.

Панагюрски криминалисти иззеха незаконно притежавани оръжие и боеприпаси. Вчера служители на група „Криминална полиция“ при РУ-Панагюрище извършили проверка в частен дом, обитаван от 65-годишен жител на село Оборище. В къщата органите на реда открили 320 патрона от различен вид и калибър, пневматична пушка преработена за стрелба с малокалибрени патрони, едно самоделно оръжие, различни части и механизми. Намерените оръжия, боеприпаси и части за тях са иззети, а притежателя им задържан в РУ-Панагюрище. По случая е образувано бързо производство. 

Три са бързите производства образувани спрямо водачи. Екип от сектор „Пътна полиция“ при ОДМВР-Пазарджик извършил проверка на лек автомобил „Опел“, управляван от 60-годишна жена. След тест с дрегер станало ясно, че дамата е зад волана с 2.38 промила концентрация на алкохол. Далеч „по-скромен“ от нея се оказал 20-годишен шофьор от септемврийското село Симеоновец. Той бил засечен от автопатрул при РУ-Септември с 1.50 промила. Служители от полицейския участък в Лесичово извършил рутинна проверка на „БМВ“, управлявано от 37-годишен жител на село Боримечково. Той представил пред полицаите шофьорска книжка издадена от Република Гърция. След направената проверка се оказало, че документът е неистински. Той е иззет, а притежателя му задържан.   

Пресцентър ОДМВР-Пазарджик


Свързани