Четвъртък, 19 Сеп 2024
 
Пазарджик

Дневен център “Вяра, Надежда, Любов“ отпразнува имения си ден с много обич и забавления /СНИМКИ/

  17.09.2024 18:37             
Дневен център “Вяра, Надежда, Любов“ отпразнува имения си ден с много обич и забавления /СНИМКИ/

В днешния ден на светиците Вяра, Надежда Любов и майка им София децата и екипът на Дневен център за деца и младежи с увреждания „Вяра, Надежда и Любов” (Пазарджик) отпразнуваха имения ден на институцията, която всички приемат като едно голямо семейство вече 32 години.

В комплекс „Ливадите“ малчуганите, родителите, специалистите и приятелите на Центъра се забавляваха. Разбира се, имаше и подаръци. Сред официалните гости бяха зам.-кметът на община Пазарджик в ресор „Социални дейности и здравеопазване“  Гергана Ичева, директорът на Регионална дирекция  „Социално подпомагане“ Цветелина Арапова-Чавдарова, директорът на дирекция „Социално подпомагане“-Пазарджик Радка Кежева, директорът на дирекция „Социални дейности и здравеопазване“ в Община Пазарджик Десислава Спасова, създателят на сдружение „Сърце за България“ Гордън Мерк…

Директорът на ДЦДМУ Гергана Васева с вълнение подчерта как ги събират и сплотяват трите ключови думи – три силни чувства, въплътили цялата красота на човешкото съществуване. „Днес е имения ден на нашия Дневен център, който носи това прекрасно име. Вяра, Надежда, Любов. Тези три думи, тези три чувства не могат да съществуват отделно, те винаги са заедно, защото вярата ни дава сили да се борим докрай, надеждата ни вдъхва кураж и без нея няма път, няма светлина. Джани Родари е казал: „Ако можех да имам едно магазинче със две полички, бих продавал… познайте какво? Надежда. Надежда за всички.А на тоз, който няма пари и само отвънка поглежда, бих му дал, без да плаща дори,всичката своя надежда“.  Но най-голямото, най-силното и святото е третото чувство - любовта. Няма нищо по-хубаво от това да получаваме любов и да даряваме любов. Всички ние сме родени с любов. Любовта няма цена. Тя е безценна. Цената на любовта е любов. Когато няма любов - няма вяра, няма надежда. Именно тази любов в сърцата ни дава вяра, надежда към нашите специални и прекрасни деца, които ние толкова много обичаме. И нека не гасне никога свещеният благослов, скрит в словата прекрасни – вяра, надежда, любов! Честит празник на всички! Бъдете живи и здрави, с много вяра и много надежда в сърцата“, пожела Гергана Васева.

Зам.-кметът Гергана Ичева призна, че била приготвила по-официална реч, но когато прекрачила прага и видяла децата, усетила атмосферата, която носят вярата, надеждата и любовта. „Виждам ги тук сред вас и ви пожелавам още дълги години да държите и пазите тази атмосфера! Може да разчитате на Община Пазарджик. Благодаря на целия екип на г-жа Васева от сърце за това, което правите за тези деца! Честит празник мили деца, той е за вас!“, каза зам.-кметът, който зарадва децата с впечатляваща караоке уредба. Подаръкът е добре дошъл за новата зала за сензомоторност и стимулация, която точно сега се оборудва. Там момчетата и момичетата ще слушат музика и ще се забавляват.

А те показаха колко добре го могат и сега – на дансинга край басейна в комплекса. Малкият Иван поздрави на микрофона връстниците си и гостите с емблематичната песен „Вяра, Надежда, Любов“ и я изпя почти като Михаил Йончев, а деца и възрастни припяваха: „Вяра, Надежда, Любов е Твоето име. Вяра, надежда, любов, Господи, подари ни!“… Аплодисментите мотивираха Иван да изпее и още хитове, а специалистите от двата центъра получиха специален поздрав – „Учителко, целувам ти ръка“.

Много танци и забавни игри имаше за малките ни съграждани. В забавленията се включиха и възпитателите, и социалните работници, психолозите… Наред с останалите изненади, за най-послушните бяха извадени кашони с ескимо. А послушни бяха всички.

Честит празник, приятели! Вие имате големи сърца и в тях винаги ще бъдат Вярата, Надеждата и Любовта!

 „Знаме“


Свързани