Други

ВСС не избра нов административен ръководител на Окръжния съд в Пазарджик

  18.09.2024 08:33             

Елеонора Серафимова

СОФИЯ. Окръжният съд в Пазарджик ще остане с временен административен ръководител -  съдия Елеонора Серафимова, чийто мандат изтече миналата година. Съдийската колегия на Висшия съдебен съвет не избра нов председател. Кандидати за поста бяха настоящият заместник-председател на Окръжен съд – Пазарджик Александър Александров и съдията в Окръжния съд Красимир Комсалов.

Двамата претенденти бяха изслушании и след сравнително кратки изказвания в подкрепа на единия или на другия, както и от неподкрепящите нито един от двамата, се пристъпи към гласуване. Присъствалите на заседанието на колегията бяха общо 10 души, но при общ състав от 12 съдии при двама подали оставки не беше излъчен нов председател на пазарджишкия съд, защото за целта са необходими 8 гласа. Резултатите бяха два гласа „За“ съдия Александров и 8 „Въздържал се“ и 7 гласа „За“ съдия Комсалов и 3 „Въздържал се“.

Да припомним, че в края на юни Съдийската колегия на ВСС отложи за 17 септември изслушването на двамата кандидати. Решението беше във връзка с молба на кандидата Красимир Комсалов, който представи документ за ползван отпуск по болест. Двамата кандидати подадоха документи за поста на 8 ноември миналата година.


Свързани