Пазарджик

Валери Вълков е новият депутат от ГЕРБ-СДС за 13 МИР-Пазарджик, влиза на мястото на Екатерина Захариева

  19.09.2024 11:32             
Валери Вълков е новият депутат от ГЕРБ-СДС за 13 МИР-Пазарджик, влиза на мястото на Екатерина Захариева

Днес - 19.09.2024г., в Народното събрание клетва ще положи инж. Валери Вълков, който встъпва като народен представител в Петдесетото Народно събрание от ГЕРБ-СДС. Той бе обявен за народен представител с Решение на ЦИК No:3717 от 19 септември 2024 година. Валери Вълков влиза като следващ по ред, след като стана ясно, че Екатерина Захариева е българското предложение за еврокомисар и ѝ предстои изслушване в Европейския парламент. В Решението на ЦИК се съобщава за получено от Народното събрание Решение, с което се прекратяват пълномощията на Екатерина Захариева като народен представител от 13 МИР-Пазарджик.

Инж. Валери Вълков е роден на 17.06.1959г., живее в Пазарджик, където и завършва Математическата гимназия „Константин Величков”, а след това Академията на МВР със специалност „Инженер по противопожарна техника и безопасност“, както и УАСГ с квалификация „Инженер промишлено и гражданско строителство-конструкции“. От 1982г. до 1993г. работи в системата на МВР, където заема различни ръководни длъжности. Удостоен е със званието „Отличник на МВР”. От 1994г. работи като инженер в строителството на индустриални и инфраструктурни проекти в областта на нефта, природния газ и индустриалната химия по цял свят. На проведените през 2023г. Местни избори е избран за общински съветник в Общински съвет-Пазарджик. Председател е на групата общински съветници на ГЕРБ-СДС. Оглавява постоянната комисия ПК „Обществен ред, сигурност и безопасност на движението, транспорт, комуникации и иновации”. В политическа партия ГЕРБ инж. Валери Вълков заема позицията на секретар на общинската организация на партията в Пазарджик. Инж. Валери Вълков е семеен, с едно дете. Владее руски и английски език.

С решение на ОИК-Пазарджик пълномощията на инж. Вълков като общински съветник бяха прекратени, а на негово място в Общински съвет-Пазарджик влиза следващият по ред от ГЕРБ – това е Николай Ангелов.


Свързани