Четвъртък, 19 Сеп 2024
 
Други

50 години трудов стаж на своя колежка празнуваха в Неврологията

  14.09.2024 07:42             
50 години трудов стаж на своя колежка празнуваха в Неврологията

В продължение на 34 години медицинската сестра пътува от Пловдив, за да работи в Пазарджик

Приятна изненада на работното си място получи медицинската сестра Мария Иванова. Началникът на Неврология, д-р Николай Сотиров, д-р Айша Дурльова и част от екипа на отделението неочаквано я зарадваха с торта и вечнозелена камелия, а поводът е 50 години трудов стаж.

„Това е много хубав юбилей. Мария е един от най-добрите, от най-опитните кадри в Неврология. Работата ѝ тук показва, че няма пропуски, няма оплаквания. Върши задачите си съвестно, и както ние сме доволни от нея, така се надяваме и тя да е доволна от нас. Затова решихме да направим тази малка изненада“, сподели д-р Сотиров за медицинската сестра с най-дълъг трудов стаж в отделението. Той пожела на Мария Иванова да е здрава и да продължи да работи при тях, въпреки че е в пенсионна възраст, и все така да работят в разбирателство.

Тя си спомни, че с д-р Сотиров са се запознали през 1990 година, когато е дошла да работи в Неврологично отделение. Преди това е работила в кабинет по професионални заболявания, но след закриването му се насочва към отделението по нервни болести, където е и до днес. Едва 20-годишна, Мария започва да работи като медицинска сестра в детска ясла в Пазарджик.

Разказва, че към професията, която вече практикува 50 години, се насочва съвсем случайно. Първоначално кандидатства в Хранително-вкусовия институт, но не я приемат и подава документи в Медицинския институт, и така започва да учи за медицинска сестра.

„Винаги съм харесвала тази професия и съм изпълнявала с желание задълженията си, с уважение към пациентите и колегите. Винаги съм обичала толерантните отношения, а не интригите, и съм се старала да се държа добре с тях, както и те с мен“, обяснява Мария Иванова.

Тя живее в Пловдив и в продължение на 34 години пътува оттам, за да работи в Пазарджик. Казва, че колективът, в който е попаднала, е основната причина да се задържи на това работно място. Професията на медицинската сестра за нея е престижна, и ѝ се иска повече млади момичета да се насочват към нея.

„Нашата работа трябва да се изпълнява с обич и уважение към пациентите. Това е много хубава професия, но трябва да се работи с желание“, убедена е Мария. Тя си пожелава да има още сили, за да продължи да работи в Неврологично отделение, защото харесва работата си.

На четвърти октомври Мария Иванова ще отпразнува и 70-годишен юбилей. Иска да е здрава и да се радва на семейството и своите двама внуци. Надява се да има повече време за това и ние й го пожелаваме.

(Зн)


Свързани