Пазарджик

След близо 40 години нов директор поема ръководството на ПГСС „Царица Йоанна“

  24.09.2024 17:06             
След близо 40 години нов директор поема ръководството на ПГСС „Царица Йоанна“

Екипът на училището изпрати с признателност и сълзи дългогодишния си директор инж. Георги Гатев, който излиза в заслужен отдих

С трогателна церемония, цветя, мили думи и сълзи започна днешният ден в Професионална гимназия по селско стопанство „Царица Йоанна“ – гр. Пазарджик. Учебното заведение изпрати с уважение досегашния си дългогодишен директор инж. Георги Гатев, който излиза в заслужен отдих. Ръководството на училището поема Иванка Георгиева, която спечели проведения в края на месец август и началото на септември тази година конкурс за поста.

Гост на символичното предаване на управлението на учебното заведение бе Васвие Мехмедова, експерт от Регионалното управление по образованието в Пазарджик. Тя се обърна към досегашния директор с гореща благодарност и искрени сълзи от вълнение:

„Уважаеми г-н Гатев, Вие посветихте много години на всеотдаен и упорит труд на образователното поприще, на обучението и възпитанието на стотици ученици. Ръководихте компетентно, уверено и далновидно Професионална гимназия по селско стопанство „Царица Йоанна“ – гр. Пазарджик, чийто директор бяхте. Приехте не едно предизвикателство. Допринесохте за авторитета на училището и за неговия екип. Успяхте, защото виждахте своите цели и неотклонно ги следвахте. Преминавайки през годините, човек неминуемо стига до момента, в който житейският и професионалният му път се разделят. Естествено дошлият край на професионалната дейност е всъщност едно ново и различно начало. Когато човек трябва да направи равносметка и да продължи напред. Желая Ви от сърце силен и бодър дух, активност и щастливо дълголетие!“

Инж. Георги Гатев получи множество благодарствени адреси по повод на достойния финал на професионалния си път. Той е в екипа на ПГСС „Царица Йоанна“ от близо 40 години. Постъпил е на 1 октомври 1985 година. Почти 32 години пък е ръководител на учебното заведение, подготвящо механизатори, кадри за лозаро-винарството, икономисти. Самата гимназия е една от най-старите в Пазарджик с над 100-годишна история.

„Благодарна съм, че поемам гимназията в това стабилно състояние – каза новата директорка г-жа Иванка Георгиева. – И макар в момента да преживяваме не най-добрите си времена като училище и като професионална гимназия, аз съм убедена, че имаме ресурса – най-вече човешкия ресурс и добрата материална база -  да се справим с трудностите, да продължаваме да вървим напред и да надграждаме постигнатото“.

Тя благодари на колегите си, че винаги са били сплотен екип, помагали са си и са работили заедно за доброто на училището. Пожела си това и занапред да остане така.

Инж. Гатев благодари на г-жа Георгиева, като я поздрави за това, че е постъпила като куражлийка, явила се е на тежкия конкурс за директор и го е спечелила с блестящи резултати.

„Аз съм спокоен - и в професионален, и в човешки план, че училището ще продължи напред – каза досегашният директор. – С годините сме доказали, че когато сме заедно и се подкрепяме, можем. Нашата гимназия е като една къща. Нашата къща, вашата къща. Сега г-жа Георгиева е стопанин. Подкрепяйте я, за да вървят нещата гладко, като в едно сплотено семейство“. Инж. Гатев увери, че новата ръководителка на гимназията винаги може да разчита и на неговата помощ и подкрепа.

 

 


Свързани