Пазарджик

Дофинансиране на храната от детската млечна кухня гласуваха общинските съветници

  27.09.2024 10:30             
Дофинансиране на храната от детската млечна кухня гласуваха общинските съветници

Наредбата, която ще осигури дофинансиране на храна от детска млечна кухня за 1800 деца от 10-месечна до 3-годишна възраст, мина успешно гласуване в Общински съвет вчера.

28 общински съветника гласуваха за тази така важна мярка за подпомагане на семействата и им благодаря за това – коментира във Фейсбук кметът на общината Петър Куленски. - Така с приемането на общинския бюджет за 2025 година ще дофинансираме до 3,50 лв. на храноден за дете, като родителите ще поемат между 2,50 и 2,70 лв. за дневен порцион на дете, а не както беше досега с няколко пъти по-високи цени, често надвишаващи 6-7 лева- едни от най-високите в страната. За сравнение чрез това социално подпомагане децата в Пловдив и София се хранят пълноценно за между 2 и 2.50 лв крайна цена на ден за родителите.


Тази мярка ще има сериозен ефект върху младите семейства в нашата община и тяхната увереност, убеден е кметът. Очакваме да се възползват до 1800 деца ежедневно. Целта е да се предостави трайна подкрепа за младите семейства и да се осигури здравословна и разнообразна храна на достъпна цена. Подкрепата ще бъде постоянна, не еднократна, и ще осигури повече комфорт за младите хора в града.

(Зн)
 


Свързани