Регионът

64 деца от Пещера доведоха домашните си любимци на първия по рода си конкурс на “Биовет“АД

  28.09.2024 17:10             
64 деца от Пещера доведоха домашните си любимци на първия по рода си конкурс на “Биовет“АД

ПЕЩЕРА. Кучета от всякакви породи и размери, пухкави и гладкокосмести котки, папагалчета, морско свинче, пъдпъдък, кокошка и костенурка бяха участниците в конкурса "Най-красив домашен любимец". Общо 64 деца от града доведоха своите питомци, за да ги покажат и да се борят за награда. Жури на конкурса бяха собствениците на ветеринарния център - д-р Петя Липчева и д-р Ремзи Асанов, които бяха поставени пред изключително сложната задача да изберат най-добре гледаните и изглеждащи представители на фауната. Участващите домашни любимци бяха разделени на четири категории - "Големи кучета", "Малки кучета", "Котки" и "Зайчета, птици и екзотични животни ".

Най-голям интерес у публиката предизвика появата на домащшната кокошка - Каролина. Над сто и петдесет деца и възрастни се събраха в петъчния следобед за да станат свидетели на провеждането на първия конкурс "Най-красив домашен любимец", който се състоя в плувен комплекс "Плажа" в гр. Пещера. Събитието бе финансирано и проведено изцяло от "Биовет" АД, като е първото в града. 

Децата демонстрираха походката на своите любимци в празния басейн, а гальовните котки бяха прибрани в кафези, за да не влязат в открит конфликт с кучетата. Въпреки това не липсваха и подобни емоции, котаракът Томас, направи множество опити да напусне клетката си, в резултат на това си нарани нослето и се наложи д-р Асанов да оказва първа медицинска помощ. След дефилето на големите и малки кученца се състоя и преглед на котките, а малко по-късно на зайчетата, птиците и костенурката. 

Огромен интерес предизвика и пъдпъдъчето Скокльо, което се оказа излюпено от гълъб в домашни условия. Над три часа продължи забавлението, по време на което се проведе и анкета сред зрителите за това кой е най-атрактивният домашен любимец. Всяко дете от публиката и участниците получи като подарък от "Биовет" - палачинка с шоколад, чаша натурален сок и сладолед. За публиката бе организирана и викторина, която донесе по пет топки, пет федербала и четири спортни шапки на децата, които отговориха правилно на въпросите свързани с учебния им материал по "Човек и природа". 

"С умелото участие на водещите Златка Златанова и Димитър Насков, а на моменти и от семейството ветеринарни лекари, се получи много приятен празник", коментираха майки, придружиле децата си. Всички награди, които получиха участниците също са закупени от "Биовет" АД.

В крайна сметка първото място в категорията за глеми кучета спечели Боряна Тодорова с куче Айрън. Втори са Антон Млечков и кучето му Ниро, а трети е Георги Връбчев с Кая.При малките кученца на първо място е Арчи със собственик Стела Попова, втори е Майки на близнаците Пейо и Борислав Мерджанови, а трета е Бени на Йоана Несторова.

При котките - първа се класира Орео, кръстена на небезизвестната бисквитка, със собственик Симона Маджарова, втора е Мел на Мелек Бабеклиева, трети е Бруно на Мария Цветкова, а на четвърто място се класира Томи на Георги Ахчийски. При зайчетата на първо място е Бъни на Деян Туков, следван от Рижко и Синеочко на Стоян Антонов, а на трето място се класираха папагалчетата - Пако и Леонардо на братчетата Ангел и Божин Шопови. Поощрителни награди получиха Максимилиян с малка водна костенурка, Симона Масларова и пъдпъдъчето Скокльо, Иван Христов за синята рибка Блу, Петър Ташев и неговите папагалчета. Ивона и куче Роки взеха наградата за "Най-малък участник", Иван Николов и куче Алекс спечелиха "Наградата за най-красив участник", куче Даки пък српечели наградата за най-дълги уши. Наградата на публиката безапелационно отиде в ръцете на Йордан Анев и кокошката му Каролина.

Наградите връчиха д-р Петя Липчева и д-р Ремзи Асанов, които благодариха на "Биовет" АД, че са станали част от конкурса. Той бе уважен и от г-жа Силвена Връбчева - началник на отдел ОКМСД и г-жа Диана Балканджиева - главен експерт "Образование" към Община Пещера.

 


Свързани