Спорт

Успехи за бадминтона от Пазарджик на Открития шампионат на Хърватия

  30.09.2024 14:19             
Успехи за бадминтона от Пазарджик на Открития шампионат на Хърватия

 
Община Пазарджик с гордост съобщава за значимите успехи на нашите състезатели по бадминтон на Открития шампионат на Хърватия, който се проведе в град Самобор в периода 26-29 септември 2024 г. Състезанието беше част от Европейската купа и привлече едни от най-силните състезатели от цяла Европа.  
 
В състезанието на двойки жени, Гергана Павлова и партньорката ѝ Таня Иванова спечелиха второто място, след като се класираха на финала, където загубиха от австрийската двойка Серена Иеонг/Анна Хагсоел с резултат 21:15/21:16. По пътя си към финала Павлова и Иванова преодоляха силни противници от Италия, Франция и Германия, което превръща това постижение в техния първи финал при жените – значим успех в кариерата им.
 
Отлично представяне показа и състезателката на „Бадминтон-скуош клуб Пазарджик“ Стефани Стоева която се класира на трето място в индивидуалната надпревара при жените. На полуфинала тя загуби в много оспорван мач от представителката на Индия Ракша Кандасами след продължения във втория гейм. Този успех ще донесе на Стефани значителен брой точки за Световната ранглиста, като при обновяването ѝ във вторник се очаква голям скок както за нея, така и за двойката Павлова/Иванова.  
 
Община Пазарджик поздравява състезателите за техните впечатляващи успехи и изказва благодарности на техните треньори и клубовете, които ги подготвиха за тези високи постижения.  
 
Пожелаваме им още много успехи на международната сцена!

Свързани