Избори

Клептузкият водопровод, тренировъчни футболни игрища и високоскоростни отсечки бяха сред въпросите, които Красен Кралев обсъди на среща с ръководството на Велинград

  01.10.2024 11:19             
Клептузкият водопровод, тренировъчни футболни игрища и високоскоростни отсечки бяха сред въпросите, които Красен Кралев обсъди на среща с ръководството на Велинград

Водачът на листата на коалиция ГЕРБ-СДС в 13 МИР-Пазарджик Красен Кралев проведе работна среща с кмета на Велинград Костадин Коев, Димитър Гечев - председател на Общинския съвет в курорта, кандидата за народен представител Дафинка Семерджиева и кметове на кметства, по време на която са били обсъдени важни въпроси.

Представителите на местната власт не скриха своята признателност за всичко, което второто и третото правителство на Бойко Борисов, от което бях част, постигна в региона – написа във Фейсбук Красен Кралев. И дава пример с пътищата, свързващи малките населени места във високия район.

Освен това, кметовете са изразили разтревоженост от политическата криза и от това, че вече толкова пъти не успява да се състави стабилно правителство, с което да бъдат продължени ключови проекти.

В хода на разговора са очертани и водещи и конкретни въпроси, на които бързо следва да се обърне внимание.

- Ще бъдат предприети действия за започване на реновирането на една от емблемите на Велинград - парк “Клептуза”. Изграждането на Клептузкия водопровод пък ще започне съвсем скоро. Предстои първа копка, а това несъмнено е добра новина за велинградчани.

Сред останалите обсъдени въпроси са били изграждането на високоскоростни отсечки, които да облекчат трафика в общината, както и възможностите за развиване на спортна инфраструктура.

- В спортната инфраструктура се вижда възможност за Велинград с изграждане на тренировъчни футболни игрища, които да бъдат притегателен център за детски отбори, желаещи да провеждат своите предсъстезателни подготовки тук. Това би помогнало на местния бизнес, най-вече на този в сферата на туризма, а туризмът за Велинград е сред най-важните сектори, все пак това е нашата СПА столица и то на Балканите. Предстои ни много работа, но и постигнати резултати.

Гласувайте за ГЕРБ - СДС с бюлетина номер 18!

Купуването и продаването на гласове е престъпление!

 


Свързани