Пазарджик

Изненади за всички пенсионерски клубове и клубове на инвалида в община Пазарджик за Международния ден на възрастните хора

  01.10.2024 16:53             
Изненади за всички пенсионерски клубове и клубове на инвалида в община Пазарджик за Международния ден на възрастните хора

На 30 септември и 1 октомври 2024 г., по повод Международния ден на възрастните хора, Община Пазарджик организира раздаване на сладки изненади за всички пенсионерски клубове и клубовете на инвалида на територията на общината. В тази инициатива бяха включени 43 клуба на пенсионера, три клуба на инвалида, Клуб на учителите пенсионери, Съюзът на глухите, както и Съюзът на офицерите и сержантите от резерва.

На всички тях бяха подарени домашни кексчета с портокалови кори, символичен жест на внимание и уважение към по-възрастните членове на нашата общност. Също така, Община Пазарджик не пропусна да зарадва и възрастните жители в двата дома за стари хора, които получиха същите кекчета, за да бъде празникът споделен и с тях.

Седмица по-рано също по повод Международния ден на възрастните хора Общината организира и фестивал в тяхна почит, където участниците показаха своите умения за приготвени от тях ръчно изплетени бродерии, обичаи и изпълнения на певчески хорове. Събитието беше придружено от много веселба и споделени емоции за вързрастните хора.
Тази инициатива е част от политиката на Общината за подкрепа и грижа към възрастните хора, с което се подчертава ангажираността на местната власт към всички граждани.
(Зн)

Свързани