Спорт

Нови успехи за момичетата и момчетата от мажоретен състав „Мега“

  03.10.2024 12:01             
Нови успехи за момичетата и момчетата от мажоретен състав „Мега“

СОФИЯ. На 28.09.2024 г. се проведе Държавното първенство по чирлидинг и мажоретни спортни дисциплини в София, в което участие взеха момичетата и момчетата на спортен клуб "Мега" - град Пазарджик. Те представиха 11 композиции в 5 различни дисциплини. Най-развиваната от тях, в която се състезават, е батон хореография на място, където са се изявили с:
• Формация, възрастова категория джуниър, класирана на първо място;
• Мини формация, джуниър, първо място;
• Дует, категория джуниър, класирана на второ място;
• Дует - категория тийн, второ място;
• Соло - категория джуниър, нова композиция на нашата Ива Кантарджиева, която се класира на първо място сред състезателките в тази категория;
• Соло - категория сеньор - тук двама наши състезатели се бореха за златното отличие също с новите си композиции - Емилия Маргинова и Лъчезар Маргинов, като Емилия се класира на първо място, като силно впечатли журито и публиката с композицията си, а Лъчезар достойно извоюва второто място;
• Дисциплината Два батона - соло, представяна от наша състезателка - Наталия Вълкова заслужено спечели златния медал;
• Категория помпон хореография на място, джуниър, формация, бе класирана на първо място;
• Дисциплините в Перформънс чир - Фристайл помпони и Фристайл джаз, представени във формации, възрастова категория джуниър, и единствените, които се състезават в тези дисциплини отборно са отборът на СК "МЕГА", заслужено грабнаха купите за първите места и защитиха титлите си в категориите.
На 29.09.2024 г. пък за първи път в България се проведе Sofia Open Cheerleading Cup - Европейска лига по чирлидинг в град София. Момичетата и момчетата от спортен клуб „Мега“ станаха част и тази надпревара. Нещо повече - представиха композицията си в дисциплината Фристайл джаз и са единственият отбор в България, който представя тази дисциплина отборно (формация). Те завоюваха първо място и с това можем да отбележим успешното и достойно представяне на отбора през тези два последователни състезателни дни, доволни са от треньорския състав.

Благодарности към треньора на клуба - Петрунка Маргинова, която беше съдия на Държавното първенство по чирлидинг и мажоретни спортни дисциплини, поздравления за нашите състезатели, благодарности на организаторите на състезанието, на екипа, благодарности към Български чирлидинг съюз и председателя Милко Кралски – отправят пък момичетата.

(Зн)


Свързани