Крими

Само пред “Знаме“: Близки на заподозрения в изнасилване на 15-годишна полицай проговориха заедно с адвоката на униформения

  11.10.2024 17:11             
Само пред “Знаме“: Близки на заподозрения в изнасилване на 15-годишна полицай проговориха заедно с адвоката на униформения

Квартален инспектор от Райнното управление във Велинград е заподозрян, че е имал сексуален контакт с 15-годишна, научи "Знаме" от свои източници още преди седмица. Според запознати, подадена е жалба, че преди дни той е изнасилил ученичка от елитно училище във Велинград. Веднага дирекция "Вътрешна сигурност" към МВР е поела разследването под надзора на Районната прокуратура. От полицията не коментираха случая допреди минути, но потвърдиха, че служителят е временно отстранен от длъжност. Разследването продължава.

Още преди три дни репортер на "Знаме" се срещна с близки на служителя и с неговия адвокат и разговаря с тях. По думите им, младият мъж отрича всичко и твърди, че е жертва на момиче, което се е влюбило в него, докато е изпълнявал служебните си задължения - изнасял беседи в учебното заведение (умишлено не пишем името на училището, както и на полицай, б.р.). "Каза ни, че две момиченца си го харесали - той е симпатичен. Започнали да му пишат в социалните мрежи - да го питат ще им помогне ли за домашните, задавали му въпроси във връзка с часовете, които МВР има в училището. Той никога  не е скъсявал дисанцията и се е държал на положение, но сгрешил като им отговорил неколкократно. Не е имало никакъв сексуален, нито физически контакт", казват те. Полицаят разказал, че в един момент едното момиче започнало да ревнува от другото след като видяло, че обектът на ухажването не "поддава", започнало да става все по-настоятелно и дори да го заплашва, че ще го уволни от полицията. И в един момент в училище пред целия клас започналоа да разказва, че е имало сексуален контакт с полицая. Той бил ужасен и сам отишъл при началника си и му казал каква е ситуацията. Отишъл и при бащата на момичето, а той самият се ядосал на фантазиите на детето и искал да се саморазправя с нея... "Не съм я докоснал с пръст", кълнял се полицаят.

Междувременно говорителят на ОД МВР-Пазарджик Мирослав Стоянов преди минути съобщи, че служителят е задържан за 24 часа от дирекция "Вътрешна сигурост" и със съдействието на Областната дирекция на МВР, а срещу него е образувано дисциплинарно производство със заповед на вътрешния министър - това тсанало след като са събрани данни за изършено престъпление..

"Няма никакви данни за престъпление, извършено от клиента ми. Няма обвинение. Има много въпросителни в този слуая. Не е ясно защо момичето 10 дни е изчаквало и не се е обадило на 112, нито пък е потърсило лекар. На този етап не мога да коментирам нищо повече, ноистината ще излезе наяве", коментира пред "Знаме" адвокат Стефан Малинов от АК-Пазарджик.

В книжния брой на "Знаме" очаквайте още подробности. 

 


Свързани