Други

Седмица на психичното здраве в Комплекс ”Човеколюбие”

  13.10.2024 06:57             
Седмица на психичното здраве в Комплекс ”Човеколюбие”

По случай Световния ден за психично здраве – 10 октомври, Комплекс за социални услуги „Човеколюбие“ проведе Седмица на психичното здраве.

Празничната седмица започна с обучително пътуване и много положителни емоции. Посетени бяха Калофер, връх Шипка, Севлиево. 

През втория ден от празниците се проведе сеанс на едновременна игра на 10 дъски с д-р Емил Марков – психиатър-консултант на Комплекса. Олимпийският шампион по кореспондентен шах г. м. Николай Нинов коментира играта на участниците в сеанса и отличи тримата най-добре представилите се.

В средата на седмицата беше отпразнуван 10-тият рожден ден на Център „Човеколюбие“ в град Септември. Представена беше богата културно-музикална програма – документален филм „Норма“ на студенти от НАТФИЗ за работата на Сдружение „Човеколюбие“, музикални изпълнения, рецитал на авторски стихове.

На 10 октомври – Световен ден за психично здраве, се проведе Есенна арт школа под ръководството на художника Никола Руков. Участниците усвоиха нова техника за рисуване – монотипия, като ползваха стъкло и природни материали. Рисуваха на платно на тема „Създай планета – своя собствен свят“ и споделиха своите идеи.

Празничната седмица приключи с Народен университет за психично здраве на тема „Изграждане на устойчивост в трудни моменти“. Лектор беше д-р Яна Станева, преподавател в СУ „Св. Климент Охридски“. Присъстваха зам.-кмета на Община Пазарджик г-жа Гергана Ичева, представители на социални институции, услуги и организации, професионалисти, потребители на КСУ „Човеколюбие“, родители, близки и съмишленици на каузата за психично здраве.

Анна ТИЛОВА


Свързани