Регионът

На официална церемония отличените в конкурса “Най-добра снимка на фойерверки“ от Международния фестивал на фойерверките 2024 бяха наградени /СНИМКИ и ВИДЕО/

  14.10.2024 09:28             
На официална церемония отличените в конкурса “Най-добра снимка на фойерверки“ от Международния фестивал на фойерверките 2024 бяха наградени /СНИМКИ и ВИДЕО/

На 13 октомври в конферентната зала на Исторически музей – Панагюрище се проведе церемонията по награждаването на отличените в тазгодишното издание на конкурса „Най-добра снимка на фойерверки” от Международния фестивал на фойерверките 2024. Фото съревнованието с провежда за трета поредна година и се утвърди като съпътстващо фестивала събитие.

Встъпителните думи в началото на церемонията бяха на д-р Николай Радулов, който бе натоварен с организацията и провеждането на конкурса, член на Фото клуб Панагюрище – съорганизатор на фото надпреварата.

„Конкурсът се утвърждава като един истински посланик на Международния фестивал на фойерверките не само в България, но и в чужбина. Нивото на качеството и количеството на снимките, които получаваме за всеки конкурс,  става все по-високо. Броят на участниците също нараства, а тази година и наградният фонд е увеличен”, заяви д-р Радулов, като сподели идеята за организиране на изложба с творби участвали в конкурса през досегашните му три издания. Експозицията може да съпътства провеждането на следващото издание на фестивала, посочи още той.

„Много се радвам за провеждането на конкурса за поредна година. Той е един истински отзвук на случилото се през трите фестивални дни тук”, каза Нено Иванов от „Огнена хризантема”, съорганизатор на конкурса. Той прие идеята за бъдеща изложба, като възможност още едно съпътстващо фестивала творческо събитие да стане факт.

Антония Лискова, главен експерт „Култура и туризъм” в Община Панагюрище, поздрави всички присъстващи от името на Общината и от името на кмета Желязко Гагов.

„Снимките, които са направени наистина заслужават да са част от изложба, за да могат да се видят от още повече хора. Вижда се, че сте вложили сърцето и душата си в направените от вас фотографии”, заяви тя.

След това своите награди – грамота, ваучер за техника от верига хипермаркети и специално подготвени подаръци от генералния спонсор на фестивала „Асарел-Медет” АД и Община Панагюрище, получиха и отличените в конкурса. За първите места в двете категории имаше и допълнителни предметни награди – фото статив за категория „Фотография с фотоапарат” и селфи стик за категория „Мобилна фотография”.

Ето и самата класация:

Фотография с фотоапарат”

  1. Николай Гареев
  2. Константин Хърков
  3. Гинка Ричева

 

„Мобилна фотография”

  1. София Пашова
  2. Петрана Петришка
  3. Димитър Лещаров

 

„Избор на публиката”

София Пашова

Надпреварата за приза „Избор на публиката” се проведе изцяло онлайн на страницата на конкурса във фейсбук. Негов носител стана София Пашова, със снимка от първа вечер на Международния фестивал на фойерверките, в която се представи отборът на Франция. Кадърът на София бе събрал 210 гласа на страницата на конкурса в предварително обявения срок.

По традиция, в края на церемонията по награждаването, всички се събраха за обща снимка и кратко видео с дрон, като по този си дадоха обещанието - да се срещнат отново под небето на Панагюрище в единствения и уникален по своя характер Международен фестивал на фойерверките през 2025.

Организатори на конкурса са „Огнена хризантема” ЕООД, Фото клуб Панагюрище и Община Панагюрище. Медиен партньор е вестник „Време 2001” – vreme2001.com.

Международният фестивал на фойерверките в Панагюрище 2024 се проведе в продължение на три дни – 20, 21 и 22 септември. Негови организатори са Община Панагюрище и “Огнена хризантема” ЕООД. Генерален спонсор на фестивала е „Асарел-Медет” АД. Финансова подкрепа оказа и „Оптикс“ АД.

Организаторите на конкурса „Най-добра снимка на фойерверки” от Международния фестивал на фойерверките 2024 благодарят на екипа на Исторически музей – Панагюрище за оказаното съдействие.

Видео от събитието може да видите ТУК.

 

 


Свързани