Избори

Кандидат-депутатите от „БСП-Обединена левица“ посетиха туристически обекти в община Ракитово

  14.10.2024 11:33             

Купуването и продаването на гласове е престъпление!

Водачът на листата на КП “БСП – Обединена левица” Петя Цанкова и кандидатите за народни представители от 13 МИР-Пазарджик направиха туристически поход на територията на община Ракитово. Те посетиха исторически и културни обекти  с национално значение на територията на родопската община, сред които крепостта “Цепина”, Плиоценският парк в село Дорково, местността Пашино бърдо и пещерата “Лепеница”.

Водач на групата бе  местният краевед Свилен Топчиев, които запозна ентусиастите с историята на тези обекти и събитията, с които те са свързани.  Разказът му ги върна назад през вековете, когато бранителите на средновековната крепост Цепина до последно отстояват нейната независимост от чуждите нашественици.

Спирка в организираният походна “БСП-Обединена левица” бе и пещера „Лепеница“ и  Плиоценският парк в Дорково.  Всички се убедиха, че  в община Ракитово се съчетават по неповторим начин прекрасната природа на Родопите, древното ни минало и съхранените български традиции.

Водачът на листата на “БСП – Обединена левица” Петя Цанкова подчерта нуждата от социализация на тези туристически обекти, за да могат посетителите да бъдат максимално улеснени.

“Ще направим всичко, което е в нашите възможности, за да може тук да бъде изградена необходимата инфраструктура, да се дадат средства на общините, за да я поддържат. Осигуряването на достъпност до туристическите обекти е сред приоритетите, по които ще работим. Българската история, природните ни дадености са отлични предпоставки за развитие на туризъм, което от друга страна е предпоставка за приходи в общинската и държавната хазна”, уточни Цанкова.

(Зн)


Свързани