Крими

Неизвестен отровител мори котки и кучета в Црънча

  14.10.2024 11:52             
Неизвестен отровител мори котки и кучета в Црънча

Неизвестен отровител убива котки и кучета в Црънча – улични и домашни, а това се случва кажи-речи всеки месец, алармираха жители на селото редакцията на „Знаме“. Последният случай е от миналата сряда. „В шок сме. На 9 октомври вечерта нашият домашен любимец – хъски, излезе за 15 минути – и край! Намерихме го отровен! На същото място вече имаше две отровени котки! Какъв човек трябва да си, за да правиш това!“, не може да сдържи сълзите си Бояна Илиева. По думите й, редовно се умъртвяват животни с отрова.

Сигнал за извършеното престъпление по чл. 325б, ал. 2, т. 2 от НК е изпратен на тел. 112. Към момента се входира жалба в Районното управление на МВР в Пазарджик, подписана от четири жени от селото – от Бояна Илиева, Радина Ночева, Лилия Никленова и Велислава Шаркова. В нея се казва, че на 9 октомври 2024 г. около 21 часа са намерени две мъртви котки с признаци на отравяне - на кръстовището на ул. „46“ до моста срещу улица-продължение на улица „9“ в Црънча. В 23 часа същата вечер, на същото кръстовище, е открит трупът на починало хъски – с видими признаци на отравяне – с пяна на устата. Полиция идвала на място и по случая е образувано производство срещу неизвестен извършител.

„В момента, в който са намерени котките, едното животно е все още живо, с пяна на устата, гърчове, неадекватност, затруднено дишане с хрипове, все едно се дави, липса на координация и невъзможност да стои на краката си. Тя е спасена навреме, защото са взети мерки – дадено й е олио и алкохол за противодействие на отровата, за която се предполага, че е антифриз, даден умишлено с цел отравяне“, се казва в жалбата.

"Все още при нас няма постъплиа жалба. Полицейски инспектори и младши полицейски инспектори, които обслужват района, изясняват случая. Към момента се работи срещу неизвестен извършител", коментира пред "Знаме" говорителят на ОД МВР-Пазарджик Мирослав Стоянов..

(Зн)


Свързани