Крими

И Окръжният съд остави в ареста общинския съветник Сашо Ангелов

  15.10.2024 16:49             
И Окръжният съд остави в ареста общинския съветник Сашо Ангелов

ПАЗАРДЖИК. Преди минути тричленен състав на Окръжен съд – Пазарджик потвърди  постоянната мярка за неотклонение „Задържане под стража” за общинския съветник от НДПС Сашо Ангелов-Чайката. Както писахме, той е обвинен в престъпление по чл.354а, ал.3 /държане на наркотични вещества/ и чл.167, ал.3 от НК /организиране на търговия с гласове за изборите/.

И преди днешното заседание пред Съдебната палата се събраха много хора в защита на Ангелов - повечето от тях посещават евангелската църква в кв. „Изток”, където пастор е Чайката.

„Първоинстанционният съд законосъобразно и обосновано е приел, че от събраните до момента писмени и гласни доказателства може да се направи обоснованото предположение, че обвиняемият е евентуално съпричастен към извършването на престъпленията, за които е обвинен. Отчетена е високата обществена опасност на деянията, за които се предвижда лишаване от свобода от 1 до 6 години за държането на наркотични вещества и от 1 до 7 години за търговията с гласове за изборите.

Тежестта и характерът на престъпленията обосновават наличието на реална опасност обвиняемия С.А. да извърши престъпление от същия вид, въпреки липсата на предходни осъждания и наличието единствено на положителни данни за личността му.

Въззивният съд намира за правилен извода на контролираната съдебна инстанция, че не съществува реална опасност С.А. да се укрие, поради постоянния и настоящ адрес, семейство и дългогодишната му дейност като пастор”, мотивира се съдебният състав.

Определението на Окръжен съд – Пазарджик е окончателно и не подлежи на обжалване и протест.


Свързани