Избори

Адвокати от Пазарджик поставиха проблеми пред кандидат-депутати от „БСП-Обединена левица“

  16.10.2024 10:51             
Адвокати от Пазарджик поставиха проблеми пред кандидат-депутати от „БСП-Обединена левица“

Кандидати за народни представители от листата на “БСП-Обединена левица” в 13 МИР-Пазарджик се срещнаха с представители на Адвокатската колегия в областния град. С тях те обсъдиха проблемите на политическата, социалната, икономическата и законодателната системи. Специален акцент бе поставен върху Законопроекта за адвокатурата.

Водачът на листата на “БСП-Обединена левица” Петя Цанкова откри срещата с уверението, че всички поставени проблеми от адвокатите ще бъдат внесени за разглеждане в следващото Народно събрание.

“Политиката е диалог между политици и общности и това трябва да бъде разбирането за нея. Аз съм на мнение ,че законодателните инициативи трябва да идват от хората от различните сектори, защото те ежедневно се сблъскват с проблеми. Аз съм учител и именно това ме мотивира да вляза в политиката – да променя моделът на образователната система и да се боря за качествено образование на българските деца”, уточни Цанкова.

Тя подчерта, че пътят на обединението е единственият, който може да изведе страната от тежката парламентарна криза.

Кандидатът за народен представител от “БСП-Обединена левица” Трендафил Величков подчерта, че ако искаме да излезем от политическата криза, ни трябва национално съгласие.

Според него “Лявото” е поело тази инициатива. Той акцентира върху това, че всеки един от кандидатите в листата на „БСП- Обединен левица” е човек с репутация, който не се е компрометирал и овластил. В края на изказването си той бе категоричен, че обединената “Левица” ще бъде голямата изненада на предстоящите избори. Припомни максимата от римското право, че “За да има здрава политическа демокрация, тя трябва да стои на два крака – на ляв и десен”.

Адвокат Петър Горчев, в качеството му на юрист и кандидат за народен представител, подчерта, че за съжаление съдебната власт в България не е независима и, че според последните доклади България е на предпоследно място в Европа по правораздаване.

Кандидатът за народен представител Гълъбина Кармитрева, която е и юрист по образование, представи на вниманието на присъстващите няколко основни проблема, чиито решения са заложени в програмата на коалицията: връщане на старата конституция на Република България, контрол върху арбитражните съдилища и внасяне на проектозакона за Адвокатурата, който да реши настоящите проблеми на българските адвокати.

Присъстващите на срещата адвокати отбелязаха, че правото в България днес не е приоритет и помолиха водачът на листата Петя Цанкова да отнесе към новото Народно събрание техните предложения за законодателни промени. Една от тях бе свързана с предоставянето на възможността адвокати да изготвят различни нормативни документи и да представляват страни по правни казуси пред различни институции.

КУПУВАНЕТО И ПРОДАВАНЕТО НА ГЛАСОВЕ Е ПРЕСТЪПЛЕНИЕ!

 


Свързани