Спорт

Хебър се връща до месец у дома, Бруно е категоричен: Искам да бием всички!

  16.10.2024 12:24             
Хебър се връща до месец у дома, Бруно е категоричен: Искам да бием всички!

ПАЗАРДЖИК. Искам да ги бием всички! Това заяви при официалното си представяне преди минути новият старши треньор на Хебър Бруно Акрапович в отговор на въпрос на „Знаме“ има ли у него някаква по-силна спортна злоба спрямо Локомотив Пловдив и ЦСКА. 57-годишният специалист бе представен от президента на клуба Валентин Василев-Валдани, а на брифинга присъстваха още другият основен спонсор на Хебър Румен Димитров, председателят на комисията за младежта и спорта в Общинския съвет Атанас Шопов и пресаташето на клуба Димитър Комсийски. В щаба му влизат асистентите Йордан Чолов, Владислав Георгиев (кондиционен треньор) и Венко Димов (треньор на вратарите). Официалният дебют на Акрапович ще бъде в неделя, когато е гостуването на "Черно море" във Варна.

Официално Акрапович встъпва в длъжност от днес и по-късно ще изведе на първа тренировка „зелените“.

„Поканиха ме на среща, разбрахме се за един разговор. България е нещо особено за мен, тук имам много приятели, затова съм тук, леко се работи тук. Първото и най-важно нещо е футболистите да повярват в своите качества, да покажем на противниците, че ние няма да се предаване. Най-важното е да си вярват“, сподели Акрапович при представянето си.

Василев, Димитров и Шопов коментираха още две злободневни теми. Стана ясно, че Хебър все още няма да играе домакинствата си в Пазарджик. Причината е, че тревното покритие на стадиона в града не е напълно готово, а причината в забавянето е специална фракция, която се произвежда в района, но в по-малки количества, а за да се спестят на община Пазарджик около 130 000 лева, не се търсят другите два производителя, които са отдалечени от нашата област. Очаква се до месец и половина теренът да бъде напълно готов и Хебър да играе отново на своя стадион към края на ноември.

По отношение на темата за домакинството на част от младежките квалификации за европейско първенство в U19 бе съобщено, че въпреки голямото желание на управата на Хебър да сме домакини на тези престижни мачове, за да се вместим в сроковете и да подготвим терена, ще излезе доста скъпо. Затова в понеделник Румен Димитров се е обадил на президента на БФС Георги Иванов, за да го уведоми, че Пазарджик няма как да домакинства на престижните двубои. „Имаме много голямо желание, искахме да привлечем вниманието на обществеността и на инвеститорите, но ще ни струва много“. „Не сме оставили нищо пуснато по течението и си правим добре сметката“. „Наясно сме какъв шанс за Пазарджик е това, но  не можем да си позволим този разход“. Такива бяха коментарите на Димитров, Василев и Шопов.

Преди да се върнат на стадион „Георги Бенковски“ управленците и новият наставник бяха приети от кмета Петър Куленски, който също пожела успех на Акрапович и момчетата му.

Подробности  от брифинга и интервю на Акрапович очаквайте в петъчния брой на „Знаме“


Свързани