Избори

Кандидати на БСП - Обединена левица разговаряха с предприемачи за проблемите на бизнеса

  18.10.2024 12:52             
Кандидати на БСП - Обединена левица разговаряха с предприемачи за проблемите на бизнеса

Водачът на листата на БСП-Обединена левица в Пазарджик Петя Цанкова и други кандидати за народни представители от листата се срещнаха и разговаряха по проблемите на бизнеса и на региона с представители на Сдружението на частните предприемачи и работодатели в Пазарджик. В дискусията участваха бизнесмени от различни производствени и търговски сектори на икономическия живот.

В производствената база на РАИС те обсъдиха с представители на левицата редица наболели проблеми, сред които недостигът на работна ръка, несъответстващото на нуждите на бизнеса средно и висше образование, демографският срив и политическата нестабилност.

„Непредвидимостта в държавата е причина инвеститорите да усещат несигурност“. Това заяви Петя Цанкова и сподели, че БСП-Обединена левица има готова управленска програма и политики във всяка една сфера от обществения и икономически живот. Една от програмите им в подкрепа на младите предприемачи до 29 год. предвижда улеснен достъп до финансови ресурси.

„Обществената апатия и безразличието, на които сме свидетели, прави политиката едностранен и в този смисъл неработещ процес. Защото политиката трябва да е двустранен процес и вие, бизнесмените, трябва да посочвате проблемите от вашия сектор, да предлагате решения, а ние, политиците, да облечем това в законодателство“, посочи още Петя Цанкова. Тя подчерта, че ниската избирателна активност дава огромен превес на хората, които купуват гласове и с този си акт погазват демократичността.

Вторият в листата – Трендафил Величков, поздрави ръководството на РАИС за развитието на компанията. „Бях тук като областен управител на Пазарджик на първата копка на новата производствена база и сега се радвам на това, което виждам в РАИС“, каза Трендафил Величков. Той подчерта, че всички в листата на БСП-Обединена левица в 13-ти МИР – Пазарджик са местни хора и целта им е да решават конкретни проблеми на жителите и на бизнеса от региона. Той пожела да чуе от предприемачите къде виждат те левицата – в коалиция или не, на което получи отговор от Иван Иванов, управител на „Хебърстрой“, че човек се познава най-добре по приятелите му, затова да внимават с кого се сприятеляват. „Моето естествено място е в една обединена листа, тъй като последното десетилетие съм работил именно за това обединяване на Левицата“, посочи Трендафил Величков.

В дискусията от листата на БСП – Обединена левица участваха също Гълъбина Карамитрева, Иван Стоянов, Николай Тумбев и Веска Андонова.

Представителите на бизнеса поставиха като проблеми трудовата миграция, ниската квалификация на работещите, ниското ниво на образование, една от причините за които е и делегираният бюджет и правилото, че парите следват ученика. Земеделци, членуващи в Сдружението на предприемачите, поставиха като належащ проблем осигуряване на напояване за земеделските площи. По думите им Пазарджик и регионът са сред най-пострадалите от засушаването. Възстановяването на мрежата от напоителни канали и връщането на контрола от страна на държавата върху напояването е правилната крачка според бизнеса.

Предприемачите от Пазарджик препоръчаха да се мисли върху финансирането на система за капково напояване на земеделски площи, което е изключително ефективно и икономично решение на проблемите, предизвикани от засушаването. По този въпрос Трендафил Величков препоръча на местните земеделци да работят в посока на развитие на доброволните кооперации, които да кандидатстват за съответно финансиране на дейности, обезпечаващи напояването.

Кандидатите от листата на БСП-Обединена левица и предприемачите се обединиха в това, че основен проблем пред бъдещото управление ще е демографската криза и „изтичането на мозъци“. „България се превърнала в донор на кадри за Западна Европа. И ни вземат не само кадрите, но с тях и бизнеса“, посочиха предприемачите.

За БСП - Обединена Левица с номер 28 в бюлетината!

Купуването и продаването на гласове е престъпление!


Свързани