Избори

Водачът на листата на „БСП-Обединена левица“ Петя Цанкова: Община Пещера е пример за успешен управленски модел

  18.10.2024 16:11             
Водачът на листата на „БСП-Обединена левица“ Петя Цанкова: Община Пещера е пример за успешен управленски модел

Кандидати за народни представители от “БСП-Обединена левица” проведоха ползотворна предизборна среща с жители на община Пещера. Те отчетоха неоспоримия просперитет на родопската община през последните пет години по време на мандата на Йордан Младенов. Един пример за работещ кмет-социалист, издигнат и подкрепен от БСП. В тази връзка той напълно заслужено получи и приза “Кмет на годината за 2024 година” в категория “Малка община”.

 

 

“Неговото управление доказа, че може да се работи паралелно за подобрявана на инфраструктурата, на икономическия климат, на социалните услуги, медицинските грижи, условията за спорт и отдих  и усвояване на човешкия потенциал. Това ме кара да вярвам, че ако същият политически модел на управление бъде приложен и в държавен план, страната ни би преодоляла икономическата, политическата и социална криза”,  уточни водачът на листата на “БСП-Обединена левица” Петя Цанкова.

Тя подчерта, че “БСП-Обединена левица” е готова и със своите 100 решения, които да положат условията за просперитета на България.

 

 

“Особено чувствителни сме към социалния сектор, защото той е най-близо до хората и те са най-зависими от него. Именно затова предлагаме и работещи решения като осигуряване на държавна субсидия в размер 40 000 лв за млади семейства за за закупуване на жилище, освобождаване от данък върху дохода от трудово възнаграждение на млади хора до 26 г., еднократната помощ за раждане на дете – до 5 000 лв. за първо, 10 000 лв. за второ и трето, осъвременяване на пенсиите, увеличение на т.нар. „вдовишки добавки“ от 30% на 35%  и приемане на законодателство в защита на хората с увреждания за гарантиране на правото на труд и достоен живот”, коментира Цанкова.

 

 

Жителите на община Пещера споделиха, че са щастливи от направените промени през последните години и това е една от причините голяма част от тях да останат да живеят и да се реализират в родното си място.

Купуването и продаването на гласове е престъпление!


Свързани
Последни новини
Анкета
Обяви

Търся двама общи работници и един тракторист - телефон: 0889 927 041

Фирма ”Ели98”ООД търси да назначи продавач-консултант за гр. Пазарджик на постоянен трудов договор – телефон 0895 681 337 / 0895 681 849

ПРОДАВАМ КЪЩА В МАЛО КОНАРЕ. 0893 970335
Всички